SON DAKİKA
Hava Durumu

Harput: Bütün dünya Bursa'yı gündeme getirecek

Bursa Valisi Şehabettin Harput, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin Bursa-Endülüs ayağını kendilerinin yürüttüğünü belirterek, "Medeniyetler İttifakı' köprüsünün bir ayağı olarak kabul edilmesi bütün dünyada Bursa'yı gündeme getirecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Harput: Bütün dünya Bursa'yı gündeme getirecek

Vali Harput, "Medeniyetler İttifakı" ile ilgili temaslarda bulunmak için gittiği İspanya gezisinin ardından düzenlediği basın toplantısında, projenin "Medeniyetler Köprüsü" olacak şekilde, "Bursa-Endülüs" adıyla bir proje başlattıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında yürütülen Medeniyetler İttifakı Projesi'nin ABD ve Rusya'nın da iştirakiyle 120 ülkenin desteklediği bir proje olduğunu bildiren Harput, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi projenin temel amacı dünya barışına hizmet etmek. Özellikle din ve inanç ekseninde meydana gelen dünyadaki çatışmaların önünü almak. Böylece dünyayı barış ve huzur dünyası yapmak. Temelde İslam ve Hristiyan inançlarının temsilcisi olarak Türkiye ve İspanya'nın eş başkanlığını yürüttüğü bu projenin Bursa-Endülüs ayağını şu anda biz yürütüyoruz. Bildiğiniz gibi Bursa'nın İznik ilçesi Hristiyan inancının temsil edildiği bir dönem yaşamış. Hristiyanlığın bugünkü son şeklini aldığı yer olmuş İznik. Öte yandan Endülüs, uzunca bir süre İslam medeniyetinin yeryüzündeki en önemli merkezlerinden biri olmuş. Bu manada biz bu projeyi başlattık."

İlgili bakanlıklar ve İspanya'nın Türkiye büyükelçiliği ile İspanya tarafıyla uzun süredir bu proje hakkında yazışmalarının devam ettiğini ifade eden Harput, "Geçtiğimiz ay bu projeyle ilgili Cordoba'dan bir davet aldık. Bu davet üzerine Cordoba'ya gittik. Burada ve diğer şehirlerde İslam Medeniyeti'nin şaheserlerini gördük" dedi. Projeyle, tüm dünyada Bursa'nın gündeme gelme imkanının doğacağına işaret eden Harput, şunları kaydetti:

"Bu projeyle Bursa çok önemli bir tarihe imza atıyor. Dünyanın içinde bulunduğu dinler savaşı, mezhepler savaşı, inançlar savaşı ya da bu manada yaşadığı çok ciddi acılar karşısında dünya barışına hizmet etme adına, çok önemli bir projenin bir ayağını oluşturmakla, Bursa tarihi bir adım atmaktadır. Bunun Bursa için ikinci önemli ayağı ise İznik ve bununla beraber bütün Bursa, büyük bir turizm hareketinin de odağı haline gelecektir. 'Medeniyetler İttifakı' köprüsünün bir ayağı olarak kabul edilmesi, ilan edilmesi ve tescil edilmesi bütün dünyada Bursa'yı gündeme getirecek. Bursa'ya olan turizm akını, Bursa'nın turizm ve kültür değerlerinin yeniden dünya ölçeğinde kendisini anlatmasında önemli bir fırsat olacaktır." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.