SON DAKİKA
Hava Durumu

Hacettepe'de şair Ahmet Telli'ye çirkin saldırı!

Hacettepe Üniversitesi'nde edebiyat söyleşisi düzenleyen şair Ahmet Telli bir grup öğrenci tarafından tehdit edildi. Bir grup öğrenci, Ahmet Telli'ye 'Hacettepe sana mezar olacak' sözleriyle linç girişiminde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hacettepe'de şair Ahmet Telli'ye çirkin saldırı!

Hacettepe Kitap Topluluğu'nun davetiyle Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde, 'Cumhuriyet Döneminde Edebiyat' konulu söyleşinin konuğu olan şair Ahmet Telli bir grup öğrencinin saldırısına uğradı. 

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Telli, bölüm sekreterinin içeriye girerek, "Salonu boşaltın tutamıyoruz kapıdakileri" dediğini söyleyerek karşıt gruplu öğrenciler arasında tartışma yaşanmaması için salondan tek başına ayrıldığını söyledi.

Etkinliği düzenleyen öğrencilere bir şey olmaması için söyleşinin ardından tek başına okuldan çıkmak istediğini, bu sırada kalabalık bir grup tarafından yolunun kesildiğini belirten Telli yaşananları şöyle anlattı, "Çok naif ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Çok memnun olduklarını söyledi öğrenciler. Söyleşi devam ederken bölüm sekreteri içeriye girdi. 'Salonu boşaltın tutamıyoruz kapıdakileri' dedi. Sonrasında etkinliği düzenleyen gençleri tehlikeye atmamak için tek başıma salondan çıktım. Kapıda bekleyen 30-35 kişilik güruhun arasından geçtim. Arkamdan slogan atmaya tehdit etmeye başladılar. 'Hacettepe sana mezar olacak' diyerek bağırdılar. Taksiye gidene kadar sloganları devam etti."

"Şair, şiir ve vicdan teslim alınamaz!"

Söyleşisine saldırı düzenlenen şair Ahmet Telli'ye onlarca isimden destek açıklaması geldi. Ahmet Telli için yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şair Ahmet Telli Hacettepe Üniversitesi Kitap Kulübü'nün çağrısıyla gittiği söyleşide "Toplumsal vicdan nedir" sorusuna "Toplumların vicdanı yoktur linç kültürleri vardır, vicdan bireyseldir" yanıtından sonra bir grup "Size bu ülkeyi mezar edeceğiz, devlet biziz" sloganları atarak Ahmet Telli ve söyleşiyi dinlemek için gelenleri hakaretleriyle taciz ederek etkinliği engellemişlerdir. Biz aşağıda imzası olanlar "Saldırganların tavrı sözümün kanıtıydı, linç etmeye gelmişlerdi. Yine çağırsalar, yine giderim" diyen Ahmet Telli'nin yanındayız. Şair, şiir ve vicdan teslim alınamaz."

Sosyal medyada Ahmet Telli'ye destek 

Yazar Ahmet Ümit, Twitter hesabı üzerinden saldırıya yönelik, "Şiiri kaba güçle engellemeye çalışmak ancak barbarların girişebileceği bir aptallıktır." sözlerini paylaştı.

Yekta Kopan, "Ahmet Telli ile aynı çağda yaşamak gurur verir. Bu böyle biline..." ifadelerini kullandı. 

Ünlü sanatçı Suavi, "Değerli dost, Dostum, Ahmet Telli. Öncelikle geçmiş olsun. Bilinmelidir ki; Ne şairimiz yalnızdır, ne de şiirimiz. Dayanışmayla.!" sözlerini paylaştı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nden yapılan açıklamada ise, "Şair Ahmet Telli'ye yapılan saldırıyı kınıyor, edebiyat ve sanatın karanlık zihinlerce hiçbir linç girişimine alet edilemeyeceğinin altını çiziyoruz. "Cumhuriyet Döneminde Edebiyat" konulu sunum yaparken. "Toplumsal vicdan nedir" sorusuna "Toplumların vicdanı yoktur, linç kültürleri vardır" diyen Telli, 35 kişilik bir güruh, linç etmek istemiştir. Geçmiş olsun. Telli, geçtiğimiz Nisan ayında ÇGD Bursa'nın konuğu olmuş, şiir dolu bir söyleşiye imza atmıştı." ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.