SON DAKİKA
Hava Durumu

Güven Haber Sen'den Bursa'da çalışma koşullarına protesto

Bileşik Kamu-İş'e bağlı Güven Haber Sen, PTT çalışanlarının kötü çalışma koşulları ve artan baskılara yönelik basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2022 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2022 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Güven Haber Sen'den Bursa'da çalışma koşullarına protesto

Bileşik Kamu-İş'e bağlı Güven Haber Sen, PTT çalışanlarının kötü çalışma koşulları ve artan baskılar nedeniyle 16 Eylül Cuma günü Beşevler PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Aynı işi yapan iki farklı statüdeki personel arasında ham maaşta bin 500- iki bin lira fark bulunduğunun belirtildiği açıklamada, "399 sayılı KHK’lı personelin başarı puanı ile maaşında artış yaşanmakta, buna karşılık İdari Hizmet Sözleşmeli Personel hiçbir bilimsel temele dayanmayan, garabet bir performans sistemine maruz bırakılmaktadır. Çalışma gücünü değil tamamen şans faktörüne dayalı bu sistem personelin iş barışını bozmakta, yöneticilerin elinde bir koz olarak kullanılmaktadır. Bu durum personelin baskı altında kalmasına sebep olmaktadır" ifadeleri yer aldı. 

2017'den itibaren yeni personel istihdam edilmemesinin ve firma personelinin büyük bölümünün işten ayrılması veya işten çıkarılmaları sonucunda çalışan personellerin iş yükünün arttığı belirtildi. Açıklamada, "Taşeron Firma Personeli dâhil olmak üzere tüm personele yapabileceğinden çok fazla, dağıtım sahasının gerçeklerine aykırı, iş potansiyelinin üzerinde iş yüklenmesi kurum aidiyetini zedelemekte ve personelin psikolojik olarak baskı altında kalmasına sebebiyet vermektedir." denildi. 

Sendikanın ve kurum personellerinin beklentisi şöyle sıralandı:

-PTT A.Ş.’nin ivedilikle personel ihtiyacının belirlenerek personel istihdamına gitmesi,

-Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının açılarak 399'lu personellerin de kurum aidiyetinin yeniden tesis edilmesi gibi iş barışını sağlamak için mümkün olan tüm tedbirleri alması,

-Personel üzerindeki baskıyı kaldırarak mobbingden vazgeçmesi,

-Personeli mevzuata aykırı usulsüz çalışmaya zorlayan sayı dayatmasına bir an evvel son verilmesi,

-Bilimsel temeli olmayan ve adına Performans sisteminden vazgeçilerek aynı işi yapan personele aynı özlük ve mali haklarını tanıyacak çalışmalar yapılması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.