SON DAKİKA
Hava Durumu

Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırılacak

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla yargılanan şarkıcı Gülşen hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı, 250 bin liralık güvence bedelini yatırması halinde kaldırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2022 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırılacak

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesinin 21 Ekim'deki ilk duruşmada müvekkili hakkında verdiği yurt dışına çıkış yasağının devamına yönelik karara itiraz etti.

İtirazı inceleyen İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, savunmasının alınması, duruşmalara katılma zorunluluğunun kaldırılması ve adli kontrol tedbirlerine riayet etmesi dikkate alındığında, ileride telafisi imkansız ve güç zararlara yol açmaması için sanık hakkında verilen yurt dışı yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Avukatın itirazını kabul eden mahkeme, Çolakoğlu hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının, "güvence miktarını yatırması" şartıyla kaldırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanığa 250 bin lira olarak belirlenen güvence miktarını yatırması için 2 hafta süre verdi. Sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı, bu miktarı yatırdığını gösteren makbuzu mahkemeye sunduğunda kaldırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.