SON DAKİKA
Hava Durumu

Girişimcilerin sertifika heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokol üzerine Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'ndan (BUSMEK) sonra uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 59 kursiyer, sertifika heyecanını yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2013 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2013 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Girişimcilerin sertifika heyecanı

Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin 3. dönemine katılan 59 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı. Tayyare Kültür Merkezi küçük salonda gerçekleştirilen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, BUSMEK kursiyerlerinin girişimcilik eğitimiyle işveren olma yolunda emin adımlar atmalarının önemli olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimi her zaman desteklediğini vurgulayan Ödünç, "Girişimcilik eğitiminden yararlanan kursiyerlerin hayatlarına artı değer katacağına inanıyoruz. Kursiyer olarak adım attıkları eğitim yaşamlarını bundan böyle işveren olarak sürdürecek olan katılımcılar hem aile bütçelerine hem de ekonomiye katkı sağlayacaklar" dedi.

Girişimcilere toplamda 100 bin TL'lik destek

Uygulamalı girişimcilik eğitiminden yararlanan girişimcilere KOSGEB olarak 30 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır makine gerektiren işler için 70 bin TL'ye kadar da destek veriliyor. KOSGEB tarafından verilen 72 saatlik eğitimin 3. dönemi Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, bugüne dek binlerce kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini belirterek, bu eğitimden yararlanan vatandaşları KOSGEB olarak her zaman desteklemeye hazır olduklarını vurguladı. Akdağ, eğitimlere katılan katılımcıların çoğunluğunun kadın olduğunu söyleyerek, "Bizler birikimli insanların kendi işyerlerini açmalarını istiyoruz. Bursa'da bugüne dek verilen eğitimlere destek olan, yakın anlayış ve işbirliği içinde olduğumuz Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

BUSMEK ve KOSGEB eğitimlerinden yararlanan kursiyerlerden Makbule Çetin de kursiyerlikten işyeri sahibi olana dek yaşadığı süreci anlatarak, vatandaşlara bu fırsatı tanıyan Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı ve Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, kursiyerlere sertifikalarını verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.