SON DAKİKA
Hava Durumu

Gezi Parkı Yayalaştırma Projesi'nin ilk duruşması görüldü

İstanbul Taksim Gezi Parkı projesiyle ilgili 'imar planı iptal davası' nın duruşması bugün yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gezi Parkı Yayalaştırma Projesi'nin ilk duruşması görüldü

'Taksim Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin tadilatların ve Koruma Kurulu kararının iptaline ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme heyeti kararını yazılı olarak açıklayacak. Kararın açıklanmasının bir aya kadar da uzayabileceği belirtiliyor.

Haftalardır devam eden eylemlerin çıkış noktası, İstanbul Taksim Gezi Parkı projesiyle ilgili "imar planı iptal davası"nın duruşması bugün yapıldı.

Aralarında Taksim Platformu üyelerinin de bulunduğu 7 kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı'na açtığı 'Taksim Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin tadilatların ve Koruma Kurulu kararının iptaline ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.

Bölge İdare Mahkemesi heyeti kararını yazılı olarak açıklayacak. Kararın açıklanmasının bir haftada sonuçlanabileceği bir aya kadar da uzayabileceği belirtiliyor.

Davacı taraf, öncelikle bunun bir yayalaştırma projesi olmadığı savundu. Battı-çıktılar ve istinat duvarları gözönüne alınınca yayaların meydanda zor yürüyeceğini, battı-çıktıların meydanın ana kısmına çok yaklaştığını savundular. Aynı zamanda bu konuda STK'lar ve meslek örgütleriyle yapılması gereken görüşmelerin yasada belirtilmesine rağmen yapılmadığını belirttiler.

Koruma Kurulu'nun daha önceki 3 kararının Taksim'de yapılaşmaya izin vermediğini belirterek kurulun son kararının bu 3 kararla çeliştiğini belirttiler. Dünyadaki meydan tasarımı örneklerini de göstererek plan tadilatlarının ve yayalaştırma projesinin iptalini istediler.

Büyükşehir Belediyesi avukatları da her şeyin yasalara ve mevzuatlara uygun olduğunu belirtti.

Bölge İdare Mahkemesi'ndeki duruşmayı kalabalık bir izleyici topluluğu takip etti.    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.