SON DAKİKA
Hava Durumu

Gezi Parkı'nda 63 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı çevresindeki olaylarda 12 kişinin yaralandığını, 63 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gezi Parkı'nda 63 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda, Taksim Gezi Parkı çevresinde yaşanan olaylara ilişkin yaptığı basın toplantısında, olaylarda 12 kişinin yaralandığını, 63 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi. 

Yaralanan 12 kişiden birinin travma nedeniyle ameliyat edildiğini ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü dile getiren Mutlu, "Diğer yaralılarla ilgili süreci hastanelerimiz, 'kısa süre içerisinde taburcu edilecekler' şeklinde tarafımıza bildirmişlerdir. Ancak bu ameliyat sonrası yoğun bakımda tedavisi devam eden kişinin de Fas uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir hanım olduğunu ifade etmek istiyorum. Ayrıca bu olaylarda bir gazetecinin de travma ve gaz nedeniyle etkilendiği, sağlık durumunun iyi olduğunu paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Ortada herhangi bir doğa katliamı söz konusu değildir" diyen Mutlu, bu konuyla ilgili yapılanların da kamuoyuyla net şekilde paylaşıldığını kaydetti.

Vali Mutlu, emniyet mensuplarının yaptığı müdahalelerde şu anda Taksim Meydanı'nda, Gezi Parkı'nda herhangi bir olumsuzluk görülmemekle birlikte, özellikle Gezi Parkı'nda kısıtayıcı bir uygulamayı da bugün itibarıyla sürdürmeye devam ettiklerini bildirdi.

Mutlu, "Gözaltıyla ilgili son tablo 63 kişiydi. Son durum budur. Bunlarla ilgili emniyetimizde gözaltı sürecine ilişkin hukuki işlemler sürdürülüyor. Adli makamlara intikallari de sağlanacaktır" diye konuştu. 

Çok farklı bilgilerin, çok farklı kanallardan sürekli olarak işlenildiğini ifade eden Mutlu, şöyle devam etti:

"Ancak gerek Taksim Meydanı'nda ya da Gezi Parkı alanında herhangi bir müdahale söz konusu değil. Tabii bunları devam ettirme arzusunda olan ve doğa, tabiat, ağaç sevgisi üzerinden prim yapmak suretiyle bu konuları kendi hedefleri için istismar etmeye çalışan grupların, geniş kitlelerimizi kullanarak, bu konuda duyarlılığı, hassasiyeti olan İstanbulluların bu duygularını kullanarak, onları olumsuz yönde etkileme çabaları devam etmektedir. Dolayısıyla bu vesileyle sürekli olarak haber akışını, yanlış bilgilendirici mahiyette tutumlarının olduğunu ifade etmek isterim. Dolayısıyla burada bilgi kirliliğine özen gösterilmesi ve yapmış olduğumuz açıklamalar çerçevesinde Taksim ve Gezi Parkı alanında şu anda herhangi bir sıkıntılı tablonun olmadığını bir kez daha açıklamak istiyorum. Biz bu grupları tanıyoruz. Bu grupların hedeflerini de biliyoruz. Bu hedeflerinin doğa ve ağaç sevgisiyle çok ilintili olmadığını da biliyoruz"

Mutlu, duyarlılıklarını ifade etmek için Taksim Gezi Parkı'na gelenlerin, arka planda onları istismar eden yapıların olduğunu çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak, her türlü yanlış bilginin toplumla sosyal medya üzerinden ya da farklı kanallardan paylaşılarak sürekli bir ajitasyon ve bilgi kirliliği yaratılabileciğini, bu konuda dikkatli olunmasını istedi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere haber verilmeden müdahale edildiği yönündeki soru üzerine Mutlu, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, parkta bulunanlar uyarıldıktan sonra müdahale edildiğini kaydetti.

Topbaş: İstismar ediyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, toplantıda yaptığı konuşmada, yol genişletme çalışması kapsamında bazı ağaçların taşındığını dile getirerek, yanlış algılanan, yanlış anlatılan, birilerinin istismar ettiği bir ortamdan üzüntü duyduklarını kaydetti.

Topbaş, "Bu ortamı istismar eden, siyasi rant bekleyenler var. Bölgedeki trafiği yer altına alarak yayalaştırma projesi yapılıyor. Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınmıştır. Kurul onayıyla çalışmaları başlattık. Şu anda büyük bir bölümü tamamlandı. Bu ortamı istismar eden, siyasi rant bekleyenler var. Masumane gelen vatandaşlarımız istismar edildi. Hoş olmayan birtakım yansımaları ortaya çıktı" diye konuştu.

Topbaş, yapılanın bir yol çalışması olduğunu, Topçu Kışlası inşaatının başlatılması olmadığını vurgulayarak, "Çalışma yapılan yerin Topçu Kışlası ile alakası yok. Alakası olmayan bir yerle ilgili, 'bu hassasiyetle 10 binler, 50 binler toplayabiliriz' anlayışı geçmişte kaldı, üzüntü duyuyoruz. Çevreci bir hassasiyetle oraya gelen iyi niyetli vatandaşlarımız siyasi menfaatler nedeniyle maalesef kullanılıyor. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu ve Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Deniz İncedayı ile görüştük. Onlar da konunun siyasi malzeme olmasından rahatsızlar" ifadelerini kullandı.

Topbaş, büyük ağaçların taşınmadığını dile getirerek, taşınanların çalıdan biraz daha büyük ağaçlar olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.