SON DAKİKA
Hava Durumu

Gezi direnişçileri kendini 'ihbar' edecek

Gezi eylemcileri, gözaltına alınan ve tutuklananlara dikkat çekmek, eylemlerin bazı kişilerin üzerine yıkılmasını önlemek için dilekçe vererek kendilerini ihbar edecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2013 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2013 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gezi direnişçileri kendini 'ihbar' edecek

Taksim Gezi Parkı eylemleri ile ilgili tutuklamalar sürüyor. Taraf'ın haberine göre, gözaltı ve tutuklamalara "dur" demek isteyen eylemciler 1 temmuz Pazartesi günü saat 12.30'da Çağlayan Adliyesi'nde toplanacak. Eylemciler "Gezi Parkı eylemlerinde ben de vardım. Her türlü sosyal, hukuki sorumluluk bana aittir. Kendimi ihbar ediyorum" yazılı bir dilekçe vererek Gezi eylemlerinden sadece bazı kişilerin sorumlu tutulmasını önlemeyi hedefliyor.

Ayrıca polisin eylemcilere yönelttiği şiddetin hesabının sorulması için tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

EYLEMLERDE BEN DE VARIM

Taksim Dayanışması'ndan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, tutuklanan eylemcilerin yanında olduklarını belirtti. Dilekçeyi değerlendiren Muhçu sözlerine şöyle devam etti:

"27 mayıs günü başlayan Gezi Parkı müdahalesinden sonra yoğun bir polis şiddeti uygulandı.

Bu şiddet hâlâ devam etmektedir. Pek çok yurttaş gözaltına alınmış ve tutuklanmış durumda. Bununla ilgili olarak gözaltına alınan ve tutuklanan yurttaşlarla dayanışma içinde olmak amacıyla bir dilekçe verilecek. Bu dilekçede, 'Bu süreçte ben de sorumluyum, kendimi ihbar ediyorum' yazılacak."

SORUMLULARA SUÇ DUYURUSU

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 1 temmuz pazartesi günü toplanacak grup ayrıca ikinci bir dilekçe daha verecek. Bu ikinci dilekçede polisin eylemcilere yönelik uyguladığı şiddet yüzünden yaralanan binlerce kişi ve hayatını kaybeden dört kişi adına sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Verilecek ikinci dilekçeyi de değerlendiren Eyüp Muhçu, yaşanan şiddetin sorumlularının cezalandırılmasının gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"İkinci bir dilekçe de verilecek. Bu süreçte on bine yakın yurttaş yaralandı, beyin travması geçiren, gözünü kaybeden yurttaşlarımız var. Ayrıca dört tane yurttaşımız da öldürüldü.

Bu yaşananların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Vatandaşlar kitlesel halde Çağlayan Adliyesi'ne saat 12:30'da giderek dilekçelerini sunacaklar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.