SON DAKİKA
Hava Durumu

Geyve'de havai fişek fabrikası patladı

Sakarya'nın Geyve ilçesinde bir Havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle bazı kişiler yaralandı, bazı evlerde de hasar meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2013 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2013 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Geyve'de havai fişek fabrikası patladı

Alınan bilgiye göre, Havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle yaralıların bulunduğu öğrenilirken, fabrikaya sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlama sonrası çıkan yangına Geyve itfaiye ekipleri müdahale ederken, çevre ilçelerden de yardım istendi.

Evlerde hasar meydana geldi

Patlama nedeniyle çevrede bulunan evlerde hasar meydana geldi.

İnciksuyu Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, patlamanın meydana gelmesiyle evlerinden kaçtı. Patlama nedeniyle evlerin camları kırılırken, evlerde bulunan eşyalar da devrildi. Hasar nedeniyle sokakta bekleyen vatandaşlar, meydana gelen hasarın giderilmesini talep ediyor.

Evinde hasar meydana gelen mahalle sakinlerinden Murat Akkaya, fabrikada sürekli olarak patlama meydana geldiğini öne sürdü.

Patlamaları polislere ihbar ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını savunan Akkay, "Patalama olunca evime koştum. Eve girdiğimde her taraf kırılmıştı. Şu anda evimiz harabe durumda. Akrabaralarımızda kalacağız bir müddet. Depremde bile böyle olmamıştı. 3 aylık çocuğum vardı evde. Havai fişek üretiyor burası, yerleşim yerinde olmaz" dedi.

"Bu fabrika bizden değerliyse gideriz" diyen Akkaya, "Mahallede kaç tane arkadaşımız bu fabrikada öldü. Bugün çalışma günü olsaydı çok sayıda kişi ölürdü. Lütfen yetkililere sesleniyorum, burada uyuyamıyoruz. Devamlı olarak evimizde hasar oluşuyor" ifadesini kullandı.

Bir diğer mahalle sakini Hatice Can da evinde büyük miktarda maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Maddi durumlarının hasarı karşılayamayacağını vurgulayan Can, "Birden patlama yaşandı ve camlarımız kırıldı. Dışarı çıkınca ateş parçaları üzerimize yağdı. Deprem olduğunu zannettim ama dışarı çıkınca fabrikada patlama olduğunu anladım. Büyük hasar oluştu evimde. Bu hasarı karşılayamayız. Hasarımızın karşılanmasını istiyoruz" şekilnde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.