SON DAKİKA
Hava Durumu

Gaffar Okkan mezarı başında anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001'de uğradığı silahlı saldırıda 5 polis memuruyla şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Sakarya'daki mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2019 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gaffar Okkan mezarı başında anıldı

Diyarbakır'da uğradığı saldırıda 5 silah arkadaşıyla hayatını kaybeden Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 18'inci yılında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Gaffar Okkan'ın Hendek ilçesindeki kabri başında düzenlenen törene, eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan Çalışkan, ablası Sabahat Arslan ve yakınlarıyla Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın ardından Okkan'ın öz geçmişi okundu.

Vali Nayir, burada yaptığı konuşmada, insanı kıymetli kılan doğruluk, fedakarlık, hoşgörü gibi çok güzel seciyelerin olduğunu söyledi.

Bunlar arasında vefa duygusunun çok ayrı bir yeri bulunduğunu belirten Vali Nayir, "Bugün burada vefanın çok güzel bir örneğini görüyoruz. 18 yıl önce şehit verdiğimiz Ali Gaffar Okkan'a duyulan vefayı, arkadaşlarıyla ailesiyle hemşehrileriyle birlikte burada gündeme getirmiş oluyoruz. Vefa, kadir kıymet bilmektir, hayırla yad etmektir. İnanıyorum ki bu duyguya en güzel örneğiyle layık olan da aziz şehidimiz, müdürümüz Ali Gaffar Okkan idi. Eğer bu topraklar üzerinde bugün huzur içerisinde özgürce yaşıyorsak, namusumuz mukaddesatımız koruma altındaysa minarelerden ezanlarımız, gönderlerde de bayraklarımız varsa bunu biz şehitlerimize borçluyuz." diye konuştu.

Hendek Belediye Başkan Vekili Ahmet Kavakçı da başta Okkan olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Emekli emniyet müdürü ve Okkan'ın sınıf arkadaşı Mustafa Acar da Okkan ile olan anılarını anlatarak, yerinin doldurulamayacağını kaydetti.

Okkan için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Bu sırada şehidin kız kardeşi Gülsüm Özgen'in gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Duanın ardından ailesi ve protokol üyeleri, Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı.

Ali Gaffar Okkan kimdir?

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğdu. 30 Eylül 1970'te Polis Kolejinden, 29 Eylül 1973'te Polis Akademisinden mezun olarak İzmir Emniyet Müdürlüğüne Komiser Yardımcısı olarak atanan Okkan'ın, 1983'te Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne tayini çıktı. 1985'te Şube Müdürlüğüne terfi eden Okkan, 1986'da Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı.

Eskişehir'de 1992'de Emniyet Müdür Yardımcısı olan Okkan, 6 Aralık 1993'te Kars Emniyet Müdürü olarak atandı. 18 Kasım 1997'de Diyarbakır Emniyet Müdürü olan Okkan, bu arada Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu.

Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 5 polis memuru ile 24 Ocak 2001'de makamından valilik binasına giderken Sezai Karakoç Bulvarı'nda düzenlenen saldırı sonucu şehit düştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.