SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'da aranan IŞİD zanlıları Bursa'da yakalandı

Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD'e yönelik düzenledikleri operasyonlarda, Interpol tarafından kırmızı ve mavi bültenlerle aranan 2 Fransız kadının da aralarında bulunduğu 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2019 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Fransa'da aranan IŞİD zanlıları Bursa'da yakalandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD'e yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bursa ve ilçelerinde çok sayıda adrese operasyon yapıldı. Operasyonda 3'ü kadın 12 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasındaki 2 kadının, Fransız Interpolü tarafından kırmızı ve mavi bültenlerle arandığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan birinin IŞİD'in önemli isimlerinden birinin korumalığını yaptığı bildirildi. Gözaltına alınan 12 şüpheliden 1'i, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

11'İ YABANCI UYRUKLU

Bursa'da Törerle Mücadele Şube Müdürülüğü ekiplerince yapılan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 12 şüpheliden 11'inin yabancı uyruklu olduğu belirlendi. İsmi açıklanmayan Türk uyruklu şüphelinin ise IŞİD elemanlarına sınırdan Türkiye'ye girmelerinde yardımcı olduğu bildirildi. 3 kadından birinin Suriyeli, 2'sinin Fransız olduğu, Fransız kadınların Interpol tarafından kırmızı ve mavi bültenlerle arandığı belirlendi. Yakalananlar arasında Suriye vatandaşı olan 9 kişiden 5'inin sınır dışı edileceği belirtildi.

Bugün Bursa Adliyesi'ne sevk edilen iki kişiden birinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, serbest kalan bir Suriyelinin ise sınır dışı edildiği öğrenildi. 3 kadın şüpheli ile bu kişilere Bursa'da yer temin eden bir Suriyeli ve sınırdan Türkiye'ye girmelerinde yardımcı olan Türk vatandaşı toplam 5 şüphelinin cuma günü Bursa Adliyesi'ne sevk edilecekleri bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.