SON DAKİKA
Hava Durumu

'Evren darbesinde bile yaşamadığımız sonuçla karşılaşırız'

Hukukçu Turgut Kazan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala'ya verilen ceza için "Karar verildi, tutuklama bitti, böylece ihlal sorunu çözülmüştür" sözleri ile ilgili olarak, "AİHM’nin Kavala kararlarını tekrar okusunlar. Hüküm kuruldu, tutuklama bitti savunmasıyla ihlal kaldırılmış olamaz. Kenan Evren darbesinde bile yaşamadığımız bir sonuçla karşılaşırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2022 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
 'Evren darbesinde bile yaşamadığımız sonuçla karşılaşırız'

Hukukçu Turgut Kazan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Osman Kavala'ya verilen ceza için "Karar verildi, tutuklama bitti, böylece ihlal sorunu çözülmüştür" sözleri ile ilgili olarak, "AİHM’nin Kavala kararlarını tekrar okusunlar. Hüküm kuruldu, tutuklama bitti savunmasıyla ihlal kaldırılmış olamaz. Kenan Evren darbesinde bile yaşamadığımız bir sonuçla karşılaşırız" dedi.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i hedef almasına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a uçuşu öncesi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef aldığı konuşmasında "Adı Özgür ama soyadı çok garip olan zat" ifadesini kullanmış ve avukatlarının Özel hakkında dava açacağını söylemişti. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, bugün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığını açıkladı.

Gezi Parkı Davası'nda verilen cezalarla ilgili Özgür Özel'in Erdoğan'a yönelik açıklamalarının ardından gelen bu dava sonrası hukukçu Turgut Kazan, konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Erdoğan'ın avukatlığını yapmış olan Ahmet Özel'in de Özgür Özel'le aynı soyada sahip olduğunu anımsatan Kazan, ayrıca "Genco Erkal dosyasına sunulan vekaletnamede, o soyadını taşıyan avukata vekaletname verdiğini hatırlatıyoruz” dedi. 

Danışmanları AİHM konusunda uyardı

Kazan, Twitter hesabından yaptığı açıklamasının devamında, Erdoğan'ın Osman Kavala'ya verilen ceza için "Karar verildi, tutuklama bitti, böylece ihlal sorunu çözülmüştür" dediğini hatırlatarak, "Biz, zaten bu savunmayı yapabilmek için son aşamada sürecin nasıl hızlandırıldığını görüyor ve söylüyorduk. Ancak, Cumhurbaşkanlığı hukuk danışmanlarını uyarıyorum. AİHM’nin Kavala kararlarını tekrar okusunlar. Hüküm kuruldu, tutuklama bitti savunmasıyla ihlal kaldırılmış olamaz. Kenan Evren darbesinde bile yaşamadığımız bir sonuçla karşılaşırız" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.