SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir'de un fabrikası işçilerine polis engeli

Eskişehir'de faaliyet gösteren Yasin Çakır un fabrikası işçileri, patronun üye oldukları Gıda-İş sendikasını tanımaması üzerine eyleme başladı. Direniş çadırı kurmak isteyen işçilere polis müdahalede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2022 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eskişehir'de un fabrikası işçilerine polis engeli

Eskişehir’de Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Yasin Çakır un fabrikası işçileri, DİSK’e bağlı Gıda-İş sendikasına üye olmuş ve bir sözleşme taslağı hazırlayarak patronla görüştü. Görüşmelerin tıkanması ve patronun sendikayı tanımaması üzerine, Gıda-İş Sendikası fabrika önünde basın açıklaması yaparak eylem kararı aldı. 3 gündür direnişlerini sürdüren işçilerin, direniş çadırı kurma girişimi polis tarafından engellendi.

İşçilerin karşı çıkmalarına rağmen polis memuru, Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişilik olduğunu ve burada çadır kurulamayacağını, kurulduğu takdirde işçilere müdahale edeceklerini söyledi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gıda-İş Sendikasına üye olduğu için işten atılan ve fabrika önünde eyleme başlayan Yasin Çakır un fabrikası işçilerini bugün ziyaret etti.

Direnişte olan işçilerin yanında olduğunu aktaran Çakırözer "Sendikalaşmanın önünde engellerin kaldırılması gerek ve bu işler bu kadar zor olmamalı" dedi. Süreci yakından takip edeceğini ifade eden Çakırözer "Umarım en kısa zamanda iş yerinize haklarınızı alarak dönersiniz" ifadelerini kullandı. İşçilerin yaşadığı sorunları ve çalışma koşullarını dinleyen Çakırözer, sürecin işçiler lehine çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.