SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski vekili öldüren sanığa müebbet istemi

Bursa'da, 22 Nisan 2011'de tartıştığı eski Bursa ANAP Milletvekili Mehmet Gedik'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eski vekili öldüren sanığa müebbet istemi

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin (45), Mehmet Gedik'in eşi Zehra Gedik ve oğlu Ali Orkun Gedik (26) katıldı.

Mahkeme heyeti, tam teşekküllü bir hastane tarafından sanık hakkında cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor hazırlandığını bildirdi.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, sanığa, "kasten öldürme" suçundan müebbet, "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Mehmet Gedik'in ailesinin avukatı Hakan Dinçtürk, olay sırasında sanığın üzerinde iki silah ve özel reçeteyle satılan haplardan bulunduğunu savunarak, "Sanık avukatının belirttiği gibi haksız tahrik ile akıl rahatsızlığı iddiaları birlikte düşünülemez. Bu sebeple sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Sanığın avukatı Kenan Aşık ise son savunmalarını hazırlamak amacıyla süre verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Mehmet Gedik, 22 Nisan 2011'de, Mudanya ilçesinde bir restoranda televizyonda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izlerken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Polis ekiplerince olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Akif Şahin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Şahin hakkında "kasten adam öldürmek" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.