SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Musul Başkonsolosuna bıçaklı saldırı

Türkiye'nin eski Musul Başkonsolosu, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eski Musul Başkonsolosuna bıçaklı saldırı

Yenilik Partisi Genel Başkanı, eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde kendisiyle görüşmek için gelen bir kişinin bıçaklı saldırısında yaralandı.

Saldırıda vücudunun 4 yerinden yaralanan ve baygınlık geçiren Öztürk Yılmaz'a ilk müdahale ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Yılmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Saldırgan saldırının ardından kaçtı.

'Boynumu kesmeye kalktı'

Yenilik Partisi'nin bulunduğu apartmanda komşu olan eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt, olay sonrası Öztürk Yılmaz’ı gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Koridorda bir gürültü oldu, saldırgan kaçtı, 35-40 yaşlarındaydı. Saldırgan kaçarken gördüm, Öztürk Yılmaz da bacağını tutuyordu, kanlar akıyordu. Bir baygınlık geçirme durumu oldu. Saldırgan bıçakla yaralamış, arkadaşlar müdahale etti, kanı durdurmak için. Ambulans geldi, polisler geldi. Polisler kameraları izliyor. Öztürk Yılmaz, 'Adam geldi, normal bir vatandaş zannettim. Çay ikram edecektim, bıçağı çıkardı boynumu kesmeye kalktı, müdahale ettim, baldırıma bıçakla vurdu' dedi. Yaralarını gördüm.”

Öztürk Yılmaz, olayın ardından KRT TV’de şu açıklamayı yaptı:

"4 bıçak yarası var. Dikişler atıldı. Kan kaybettim biraz onu kontrol altına aldılar. Ben kimseden korkmuyorum. Bizim ofisimize herkes geliyor. Daimi koruma istedik vermediler. Ben çay ikram etmek istedim, buyurun dedim. Döndüm, arkadan bıçaklayıp kaçmak istedi, yakalamak istedik, çok da kan fışkırdı. Derin bir yara aldım, 4 yerden yara aldım."

Yenilik Partisi'nden yapılan açıklamada, "13'üncü Cumhurbaşkanlığı adayı ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı" denildi.

'Hayati tehlikesi yok'

Yenilik Partisi MYK Üyesi Osman Yaylagül, Öztürk Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastanede basın mensuplarına açıklamada bulundu. Saldırı anı ve Yılmaz'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Yaylagül, "Saldırgan İstanbul'dan geldiğini ve bir çay içmek istediğini söylemiş. İçeri girdikten sonra genel başkanın direk boynuna saldırmış. Başkan Yılmaz müdahale edince arkasından 4 kez bıçaklamış. Kurucu üyemiz Nalan hanım müdahale etmiş, sandalyeyi fırlatmış ama saldırgan kaçmış. Şu anda 4 yerinden yaralı ama hayati tehlikesi yok. Akli dengesi yerinde biri, orta yaşlarda. Bence planlı bir şekilde gelmiş. Partili biri değil, dışarıdan yaptırmışlar" dedi.

Saldırgan yakalandı

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada saldırganın yakalandığı duyuruldu. Açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K, Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" denildi.

Yılmaz'dan iktidara: Gideceksiniz

Twitter hesabından videolu açıklama yapan Öztürk Yılmaz, "Ben Musul'u yaşamışım, dik gelmişim hayatımda kimseye teslim olmamışım, Yenilik Partisi'nin kurmuşum ve kimsenin uşaklığını yapmıyorum" dedi.

"Yapanları kınayabilirsiniz, yapan kriminal bir adam ama yaptıranları asıl sormak lazım" diyen Yılmaz, "Yaptıranlara ve başta Erdoğan'a söylüyorum: Allah istemedikçe sizin yapacağınız hiçbir şey yok. Sizden korkan namerttir, şerefsizdir. Ben Musul'u yaşamışım, dik gelmişim hayatımda kimseye teslim olmamışım, Yenilik Partisi'nin kurmuşum ve kimsenin uşaklığını yapmıyorum. Siz yanlış adamlarsınız ve gideceksiniz" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in baskınında Musul Başkonsolosuydu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklayan Öztürk Yılmaz, 11 Haziran 2014 tarihinde terör örgütü IŞİD'in Musul Başkonsolosluğu'na baskın yaparak kendisi ve konsolosluk çalışanlarını 101 gün boyunca rehin aldığı dönemde Başkonsolosluk görevinde bulunuyordu.

Rehine olayının bitmesinden sonra Türkiye’de atandığı görevinden istifa eden Öztürk Yılmaz CHP'de siyasete atıldı ve 1 Kasım 2015'te Ardahan'dan milletvekili seçilerek CHP Genel Başkan Yardımcılığı’na kadar yükseldi.

CHP’deki siyasi hayatı 2018’de sona eren Yılmaz, partiden ihraç edildikten sonra bağımsız milletvekili olarak Yenilik Partisi’ni kurdu.

Yenilik Partisi’nin 13 Kasım’daki 1. Olağanüstü Kongresi’nde yaptığı konuşan Yılmaz, hem iktidara hem de Altılı Masa’ya sert eleştiri yöneltirken IŞİD’in Musul Başkonsolosluğu baskınına ilişkin sözleri dikkat çekti. Öztürk Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:

"Ben Musul’da şehit olsaydım, ailem üzülürdü, iki üç tane de arkadaşım dostum üzülürdü. Biz çok ihanete uğradık. 550 telefon görüşmesi yaptım o dönemde. Dedim ki IŞİD burada, vurun dedim. Vurduramadım. Benden önce istihbaratçıları çekmişler. Belli ki bir şeyler oluyor. Ben yazdım çizdim dönen olmadı. Sümen altı etmişler. Ben 101 gün direndim. Benim dışımda kimse ne konuşulduğunu bilmiyor. Müsteşar fındık fıstık yerken, rakı içerken aradığım zaman dönmedi. Eşim hüngür hüngür ağlıyordu. Kimse gelmedi. Ben şimdi ne düşünmeliyim. Musul’da ben devleti savunmak için kafama silah dayandığında rest çektim. Ama buradaki alçaklar, onursuzlar bizi satmış. Suriye’de paraya, petrole konabilmek için IŞİD’le işbirliği yapmışlar, bizi satmışlar. IŞİD dosyasının altında kalacaktır AKP."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.