SON DAKİKA
Hava Durumu

ERT çalışanları kazandı: Yayına devam!

Yunanistan İptal Mahkemesi, Yunan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu ERT'nin faaliyetlerinin durdurularak kapatılması kararını iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ERT çalışanları kazandı: Yayına devam!

Yunanistan Televizyon Çalışanları Federasyonu POSPERT'in, ERT'nin kapatılmasıyla ilgili kanun hükmündeki kararnamenin iptaliyle ilgili ihtiyati tedbir başvurusunu değerlendiren mahkeme, Yunanistan Anayasası'nın 15. maddesi gereğince ERT çalışanlarının talebini haklı buldu.

Mahkeme, kurumun yeniden yapılandırılması çalışmaları tamamlanıncaya kadar faaliyetlerini sürdürmesi kararını aldı.

Mahkeme, kararında ayrıca ERT'nin yeniden faaliyetlerine başlamasına yönelik gerekli önlemlerin Maliye Bakanlığı tarafından alınmasına hükmetti.

SİYASİLER KARAR SONRASI BULUŞTU

Bu arada Başbakan Antonis Samaras'ın kapatma kararının ardından hükümet içinde patlak veren siyasi krizin aşılmasına yönelik siyasi liderler arasında gerçekleştirilen toplantı sona erdi.

Toplantı sonunda Başbakan Samaras açıklama yapmazken, hükümetin iki küçük ortağıPanhelenik Sosyalist Hareket'in (PASOK) lideri Evangelos Venizelos ve Demokratik Sol DİMAR lideri Fotis Kuvelis konuştu.

İki lider, İptal Mahkemesi'nin ERT'nin kapatılmasının iptaliyle ilgili kararının kendilerinin savunduğu tezler doğrultusunda olduğunu belirterek, hükümetin bu kararı doğru bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

PASOK lideri Venizelos, ERT konusuyla ilgili hükümeti oluşturan siyasi liderler toplantısında kesin bir karara varılamadığını belirterek, görüşmelere yarın devam edileceğini açıkladı.

Hükümet ortaklarının ele alması gereken konuların sadece ERT ile sınırlı olmadığını, başka meseleler de bulunduğunu ifede eden Venizelos, halkın seçim değil reform istediğini kaydetti.

Venizelos, ERT'nin yeniden yapılanması konusunda hükümet ortakları arasında önce anlaşma sağlanacağını ve ardından uygulamaya geçileceğini dile getirdi.

Kuvelis de İptal Mahkemesi'nin kararının kendilerinin bu konuda savunduğu tezleri doğruladığını anlatarak, üç partili koalisyon hükümetinin Yeni Demokrasi Partisi hükümeti olmadığını söyledi.

DİMAR'ın, ERT ile ilgili reformları desteklediğini bildiren Kuvelis, Başbakan Samaras'ın bir an öce ERT'yi yeniden faaliyete geçirerek, kurumun yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmaları başlatması gerektiğini vurguladı.

PANKART

Öte yandan protesto gösterilerin sürdüren kanal çalışanları, kurum binasına Türkçe, "Ertaksim-Samardoğan" yazılı pankart asarak Gezi Direnişi'ne de selam gönderdi.

ERT çalışanları, Agia Paraskevi'de işgal ettikleri kurumun merkez bürolarının bulunduğu binanın ön kısmının büyük bölümünü kaplayacak şekilde, Yunanistan Başbakanı Samararas'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleştirilmesini ima eden bir pankart astı.

ERT çalışanları, kanalın kapatılma kararının açıklanmasının ardından başta başkent Atina'daki merkez binası olmak üzere, ülkedeki tüm devlet radyo televizyon binalarında işgal eylemi başlatmıştı.

(NTV)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.