SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan yine Gezi Direnişi'ni hedef aldı: Bunlar sürtük!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Direnişi'ne katılanlara yönelik, "Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2022 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2022 00:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan yine Gezi Direnişi'ni hedef aldı: Bunlar sürtük!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yine Gezi Direnişi'ne katılanları hedef aldı. İmam, "İçki içildiğini görmedim" demesine rağmen sık sık camide içki içildiğini iddiasını tekrarlayan Erdoğan'ın Gezi Direnişi'ni hedef alarak eyleme katılan kadınlara 'sürtük' dediği konuşması şöyle:

"Tarihimize 'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin dokuzuncu yılındayız. Olaylar, İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013'ün Mayıs sonu Haziran başı gibi alevlendirilmişti. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım, bir anda Türkiye'nin hükümetini, milli projelerini, uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Düşünün, Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir, ne değildir, böyle bir şey yok. Kamu binalarının, polis araçlarının, ambulansların, iş yerlerinin, sivil araçların, belediye otobüslerinin, sokakların, parkların, yakılıp, yıkıldığı Gezi Olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biz zaten biliyoruz da, tarih de yazacaktır. Bay Kemal orada mıydı, oradaydı. Niye? Çünkü başı çeken oydu. Bunlardan millete, vatana hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber çünkü kendileri de terör sevici. Siz bakmayın birilerinin Gezi Olaylarının arkasındaki karanlık tiplere 'demokrasi kahramanı' muamelesi yaptığına, bunların hepsi de yaptıkları ihanetin bilincinde olan beşinci kol elemanlarıydı."

"Söke söke... Şakır şakır ödemeye mecbursun"

Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yap-işlet-devret modeliyle müteahhitlere yapılan ödemelere yönelik sözlerine de değindi:

"Ana muhalefet, yavru muhalefet; ne diyorlar? Gelmeyecekler de 'Biz gelirsek, bunların verdiği işi alan müteahhitlere ödemeleri yapmayacağız.' Siz ne cinssiniz ya? Devlette devamlılık esastır. Bunu nasıl dersin? Söke söke... Bu ülkede yargı var, biz bir hukuk devletiyiz. Nasıl vermezsin? Şakır şakır ödemeye mecbursun. CHP'nin milletvekili olmuş olan müteahhitlerine, 'Bu CHP'li müteahhit, dolayısıyla ben buna ödeme yapmam.' demedik. Hepsinin ödemesini şakır şakır yaptık ve iş de verdik. Niye? Bizde böyle bir kin yok. Bizde, gerçekten, samimi olarak işini yapana, yatırım yapana her zaman destek var."

"Böyle bir pankartı asamazsın, astırmazlar"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil'in Boğaziçi Köprüsü'ne astıkları pankartı kaldırmak isteyen polis ekiplerine mukavemet göstermesine ilişkin Erdoğan, "Dün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıkıp görevini yapan polislere hakaret ederek, fiziki saldırı yaparak pankart asmaya çalışan tipler, bunun somut örnekleridir. HDP ve CHP listelerinden Meclis'e sokulan bu siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıkları terbiyesizliğin hesabını hukuka ve milletimize vereceklerdir. Bu ne densizlik, bu ne edepsizliktir. Devletin polisine görevini yaparken yaptıkları iş, 'Ben milletvekiliyim', sen milletvekili olsan ne yazar? Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı sen, polise rağmen asamazsın, astırmazlar. Ne oldu, asamadınız, asamayacaksınız. Ayrıca hukuk önünde de bunun hesabını vereceksiniz. Aynı şekilde kültür sanat etkinlikleri üzerinden yaygara kopartarak milletimizi birbirine düşürmeye çalışanları, kendi sinsi tuzaklarında boğmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.