SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan Topçu Kışlası'nı yapmakta kararlı

Erdoğan: Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliği'ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2013 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan Topçu Kışlası'nı yapmakta kararlı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ni bombalayan DHKP-C ile Gezi Parkı protestocularının bir bölümü arasında paralellik kurdu. Otobüslere, duraklara ve çevreye saldırılara tepki gösteren Erdoğan, "ABD Büyükelçiliği'ne saldıranlarla Taksim'de kırıp dökenlerin aynı" olduğunu söykedi. Çoğunluğun azınlık, azınlığın da çoğunluk üzerinde tahakküm kurmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, AKP'nin 21,5 milyon oy aldığını belirtirken "Biz hiçbir zaman tabanımızı sokağa dökmedik" dedi. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, polisin aşırı güç kullanmasından zarar görenlerden dilediği özürü paylaşıp paylaşmadığı sorusu üzerine, "gerekli açıklamanın yapıldığını, üzüntünün dile getirildiğini" belirtmekle yetindi. Erdoğan, İstanbul'dan Türkiye'ye yayılan protestolara neden olan Topçu Kışlası'nın Gezi Parkı'nda tekrar yapılması projesinden vazgeçilmediği mesajını da verdi.

Erdoğan, bu açıklamaları Kuzey Afrika gezisi kapsamında gittiği Tunus'ta yaptı. Erdoğan'ın, Tunus'ta gazetecilerin sorularını yanıtlarken yaptığı açıklamalar, özetle şöyle (açıklamalar Arapça'dan Türkçe'ye çeviriden alınmıştır, mesajlar birebir aynı olmayabilir):

Gezi Parkı sorusu

İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları;

"Daha öncede ifade ettim bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Çevre duyarlılığı gösteren insanların niyetlerini kötü niyetli kullanıyorlar.

Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliği'ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.

Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Ve bu proje İstanbul'a çok güzel bir ortam oluşturacaktır.

Biz en çok ağaç dikmiş hükümetiz. Taksim projemiz tarihi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. İstanbul'da çok güzel bir ortam oluşturacaktır bu proje. Tarihi ve kültürel bilinci birleştirecek bir proje bu. Orada AKM'nin yer aldığı yerde büyük bir opera yapacağız. O da güçlü bir merkez olacak. Daha güzel bir hale getirmek için vatandaşlarımızın hep bebareber orada nezih bir ortamda gezme ve eğlenme fırsatı bulacaktır.

AK Parti çok büyük icraatlar yaptı. Hem Türkiye'de hem de İstanbul'da. Bu tür eylemler AK Parti'nin icraatlarına engel çıkarmak için yapılıyor.

Burada Topçu Kışlası var mı yok mu? Orada olmayan bir şeyin vaadini vermedik. Orada yapılmış olan Topçu Kışlasını aslına döndürüyüruz ve orada muhteşem bir eseri yeniden yapıyoruz.

Onlar neden AK Parti böyle bir iş yapıyor diye karşı çıkıyorlar. Kaldırım taşlarını sökmekte ve zara vermektedirler, otobüslerin durakların zarara uğratılmasını sorgulatmak lazım. Samimi vatandaşlarımızın arasına kimlerin karıştığını da bilmek lazım. Bu vatandaşları ülkeyi ve çevreye korumaya davet ediyorum."

Başbakan Yardımcısı'nın özrü

Tunuslu bir gazetecinin "Başbakan Yardımcısı Taksim'deki olaylarda aşırı güç kullanmaktan dolayı özür diledi. Siz bu özrü kabul ediyor musunuz" sorusunu yanıtlarken de Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi Başbakan vekilimin yapmış olduğu açıklama oradaki biber gazlarıyla ilgilidir. Siz bizi iyi takip etmiyorsunuz. Daha önce ortak yayında zaten bu ifadeleri kullandım. Aşırı biber gazının kullanımından dolayı rahatsız olanlara yönelik özür beyanını ben de kullandım. Bunu ifade ettim. Fakat bir gerçeği hep birlikte teyit etmemiz gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde, gelişmiş ülkeler arasında biber gazı kullanmayan hiçbir ülke yoktur. Bir gerçeği ifade etmek lazım; hiçbir hak hukuk dışı yollarla aranmaz, hukuk içinde aranır. Eğer toplantı yapacaksanız bu işin meydanları bellidir. Oralarda gider yaparsınız. Gösteri yürüyüşü yapmak isterseniz yeri bellidir. Ben istediğim yerde toplantı, miting yaparım, yakarım, yıkarım buna kimsenin hakkı yok. Biz 21,5 milyon oy almış bir partiyiz. Yüzde 50 oy oranı olan partim kapatılmakla karşı karşıya kaldı.

Partimizin kapatılmasıyla ilgili adımda da biz hiçbir zaman kendi tabanımızı meydanlara dökmedik. Biz hukuk içinde mücadelemizi verdik. Sonunda da yargı neticede AK Parti'nin kapatılması noktasında atılan adımı ters düz etti ki biz 330'a yakın milletvekili olan iktidar olmamıza rağmen böyle adım atıldı. Biz çoğunluğun, azınlığa tahakkümüne karşıyız ama kusura bakmasınlar azınlığın çoğunluğa tahakkümünü hiç kabul etmeyiz. Bu gerçeği de görmemiz lazım. Şu anda yapılan da çoğunluğu koruma adınadır, İstanbulumuzun güzelliğini koruma adınadır. Bu süreci de bu şekilde devam ettiriyoruz, ettireceğiz."  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.