SON DAKİKA
Hava Durumu

'Erdoğan sayesinde' çıkartması yapıştıran CHP'li gözaltına alındı

Bursa’da bir marketin raflarındaki ürünlere “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” çıkartması yapıştıran CHP Bursa Nilüfer Gençlik Kolları üyesi Stajyer Avukat İdil Dengiz, gözaltına alındı. Dengiz, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Erdoğan sayesinde' çıkartması yapıştıran CHP'li gözaltına alındı

CHP Gençlik Kolları Üyesi Stajyer Avukat İdil Dengiz, “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” çıkartmalarını marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırdığı stickerlar dolayısıyla dün gece 22.30 sıralarında göz altına alındı. Dengiz adliyedeki işlemlerinin ardından bugün saat 13.30'da serbest bırakıldı. Dengiz adliye önünde basın mensuplarına “Hiç kimseye bir hakaret içermeyen ve kamuya zarar vermeden yaptım bunu. Biz hukuktan yanayız bunlar bizi korkutamaz” dedi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Aslı Evke, "Bu tamamen hukuksuz bir işlemdir seçim kanuna muhalefet gözatlı ve ev aramasına sebebiyet verecek suç değildir. Stajyer avukat arkadaşımızın yanındayız" dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde geç saatlere kadar bekleyen CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da, "Bu konunun takipçisi olacağız. Bizim iktidarımızda hayat pahalılığına dur diyeceğiz. Gençlerimizin bir sticker yapıştırdı diye gözaltına alınmalarına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

“DEMOKRATİK HAKKINI KULLANAN KİTLELER SİNDİRİLMEK İSTENİYOR”

Adliye önünde açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan ise görevini kötüye kullanan soruşturma savcısı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Özkan'ın açıklaması şöyle:

“Tamamen adliyenin siyasallaşmasıdır. Maalesef demokratik hakkını kullanan itiraz hakkını kullanan kitleler sindirilmek istenmektedir. Saat 03.00’daki ev aramasından sonra da söylediğim gibi, biz dimdik ayaktayız, asla korkmuyoruz, asla yılmıyoruz. Biraz önce soruşturma savcısı hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundum. Bu suç duyurusunun da takipçisi olacağım. Ayrıca Emniyet kuvvetleri son derece saygılı davrandı, mevzuatı hakkıyla uyguladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim şikâyetimiz adliyeyi siyasallaştıran soruşturma savcısı içindir.”

“ANAYASAL HAKKIMI KULLANDIM”

CHP Gençlik Kolları Üyesi İdil Dengiz de açıklamasında Anayasa’dan kaynağını alan protesto hakkımı kullandığını belirterek, “Hiç kimseye bir hakaret içermeyen ve hiç kimseye veya hiçbir şeye zarar vermeden yaptım bunu. Ama tabii geri dönüşü böyle olmadı. Başkanımın da söylediği gibi biz her zaman hukuktan yanayız. Bunlar bizi korkutamaz” dedi.

“KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ”

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Elif Nur Yamak ise gençler olarak bu ülkedeki bozuk adalet sistemine, kötü giden ekonomiye ve hayat pahalılığına itiraz ettiklerinin altını çizdi. Yamak şöyle dedi:

“Bu yapılan işlemlerle aslında gençlerin ses çıkarmaması, itiraz etmemesi isteniyor ama biz gençler olarak ses çıkartıyoruz, itiraz ediyoruz. Yaşadığımız hayatın bu olmamasını istiyoruz. Daha demokratik, daha adaletli, ekonomisi daha iyi, eğitimi daha güzel bir ülke hayal ediyoruz. Biz bugün bunun için buradayız. İdil arkadaşımızın yanındayız asla korkmuyoruz. Korkmayacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.