SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Muhalifler Esad'ı indirecek

51 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesine giden Başbakan Erdoğan, Suriye lideri Beşşar Esad'a tepki göstererek, "Bugünler gelip geçecek, Suriye'deki muhalif güçler, Esad'ı iktidardan indirecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2013 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2013 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan: Muhalifler Esad'ı indirecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çifte patlama sonucu 51 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gitti.

Otobüs üzerinde halka seslenen Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a sert tepki gösterdi.

Erdoğan, saldırının hemen ardından Reyhanlı'ya gelmemesini "bazı malum çevreler farklı değerlendirebilirdi" sözleriyle açıkladı.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Şunu bilmenizi istiyorum, yanı başımızda cereyan eden olay sıradan bir olay değildir. Kendi saltanatlarını devam ettirme gayretinde olanlar bizim huzurumuza musallat olmuşlardır. Zalim Esad, kardeşliğimizi ayaklar altına aldı.

Siz Suriye'den göçen kardeşlerimize kucağını açtınız. Onları buradan kovmak isteyenlere asla itibar etmeyin. Bu millet ya muhacir olmuştur ya da ensar olmuştur. Ensar olacağız, bu fitne, bu fesada asla prim vermeyeceğiz.

Suriye sulhu yakaladığı gün, diktatörlüğün sona erdiği gün, halkın iradesi iktidar olduğu gün burada kardeşlerimiz evine dönecektir.

Reyhanlı'da sizin şu anda içinde bulunduğunuz birliğinizin, beraberliğinizin, dirliğinizin devamını sözden istiyorum. Türkiye güçlü bir ülkedir, hiç endişe etmeyin bugünler gelip geçer ve geçecek inşallah en kısa zamanda ben inanıyorum ki Suriye'deki muhalif güçler bu diktatörü indirecekler. Bu yakındır. Allah'ın yardımı yakındır inşallah.

İŞ-KUR'dan tüm kardeşlerimize yönelik, başlattığımız bir süreç var. İşsiz olan kardeşlerimiz buraya müracaat etmek suretiyle buradan da gerekli olan desteklerini 3 ay süreyle alacaklardır.

Reyhanlı'ya tekrar geleceğim. Başbakan olarak buraya olayın olduğu anda gelmiş olmam, bazı malum çevreler tarafından farklı olarak da değerlendirilebilirdi. Bu işin istismarcıları var. Bu istismarcılara ne siz fırsat verin ne biz fırsat verelim.

Biz sizi ne hükümet olarak ne devlet olarak yalnız bırakmadık, bırakmıyoruz ve bırakmayacağız. Sadece benim sizden ricam şudur: Bu tür istismar örgütlerine, bizim aramıza fitne sokmak isteyenlere asla prim vermeyin.

Suriye'den buraya gelmiş kardeşlerim, sizin kardeşlerinizdir. Bu kardeşlerimize asla buralardan çıkmaları için olumsuz şeyler söylemeyin. Ben inanıyorum ki benim Reyhanlılı kardeşlerim asla bunu yapmazlar. Ancak insana saygıyı bilmeyenler bunu yaparlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.