SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: İşin arkasında faiz lobisi var

Başbakan Erdoğan, Fas, Cezayir ve Tunus ziyaretinden ardından dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda binlerce AKP'li tarafından karşılandı. Miting meydanına dönen havaalanında kendisini karşılayanlara seslenen Erdoğan, işin arkasında faiz lobisinin olduğunu iddia etti. Erdoğan eylemlerin başlamasının da ABD gezisi sonrasına gelmesine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 03:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 03:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan: İşin arkasında faiz lobisi var

Erdoğan'ın uçağı gece yarısı 01.40'da Atatürk Havalimanı'na indi. Erdoğan burada binlerce kişi tarafından karşılandı. Kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasında Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy'dan alıntılar yaptı.

Bir süredir gerilimli olan Erdoğan'ın havaalanındaki karşılama ile moral bulduğu dikkat çekti. Gerilimli bir üslup kullanmaktan kaçındığı gözlenen Erdoğan'ın konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Mitingde  "Yol ver gidelim Taksim'i ezelim", "İstanbul burada çapulcular nerede" sloganları da dikkat çekti.

İşte Başbakan Erdoğan'ın yaptığı o konuşma:

"Sevgili kardeşlerim, sevgili İstanbullular, çok değerli yol arkadaşlarım. Ninelerimi bacılarımı selamlıyorum. Alın terini ekmeğine katık etmiş çiftçi, köylü, tüm işçi kardeşlerimi selamlıyorum. Türkiye kadar büyük, vakur, ağırbaşlı genç kardeşlerimi selamlıyorum. Şu anda İstanbul'dan İstanbul'un kardeşi Saraybosna'yı, Bakü'yü, Bağdat'ı, Şam'ı, Gazze'yi, Mekke ve Medine'yi selamlıyorum."

"Elbette İstanbul'u tekrar tekrar selamlıyorum. Her semtiyle her sokağıyla İstanbul'u yürekten selamlıyorum. Sizlere Fas'taki, Cezayir'deki, Tunus'taki kardeşlerimin selamlarını getirdim. Rabbim birliğimizi dayanışmamızı daim etsin inşallah. Biz hiç bir zaman gönüller yıkmanın tarafında değil gönüller yapmanın tarafında olduk. Ama dik durduk dikleşmedik."

FAİZ LOBİSİNE RAĞMEN BURALARA GELDİK

"Bizim kavgayla, vurup kırmayla, vandallıkla işimiz olmaz. Değerli kardeşlerim biz yapmayı biliriz. Şimdi altını çiziyorum, faiz lobisine rağmen buralara geldik. Ve bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir kere çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaktır. Biz bugüne Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor, Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler? Biz bugüne ya sabır diyen zafere ulaşır diyerek geldik."

76 MİLYONUN HİZMETKÂRIYIZ

"Herkes şunu bilsin biz Türkiye'yi kardeşlikle büyüterek bugünlere geldik. 76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Kardeşlerim birileri diyor ki, 'Başbakan yüzde 50'nin başbakanı olduğunu söylüyor.' Elinize diline dursun. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkarı olduğumuzu söyledik. Türkiye'nin en doğusundan en batısına kadar ayırt etmeden hizmet götürdük. Bizim karşımıza dikilenler bu hizmeti kimler yapıyor diye karşımıza dikildiler. Sandıkta başaramadığımızı sandık dışı yollarla başaracağız dediler. Kimsenin düşüncesi bizim nezdimizde ötelenmiş değildir. Bakın yüzde 50'nin demiyorum. Biz 76 milyonun efendisi değil hizmetkârıyız. Biz birlikte Türkiye'yiz. Türkiye'de yaşanan hadiseleri bütün tarafsızlığımızla okuruz, analiz ederiz, değerlendiririz, ondan sonra da adımımızı atarız. AK Parti'nin amacı çatışma kutuplaşma asla değildir. Ama şunu da bilmeleri lazım, biz Asım'ın nesliyiz. Bu birilerinin işine gelmiyor. Ne diyor Akif;

"Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...
Boğamazsın ki!
Hiç olmazsa yanımdan kovarım...
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu..."

"Değerli kardeşlerim emaneti veren millettir, emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse gelip de bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kastedemez. 10 buçuk yıl boyunca bu emaneti kutsal bildik canımız gibi koruduk. Bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz."

GEZİ PARKI OLAYLARI

Hiç kimsenin ama hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, demokrasiye kastetmesine, vandallıkla yakıp yıkmasına, şehirlere, kamu mallarına zarar vermesine göz yumamayız. Şimdi Gezi Parkı'nda sayısı 15'e bile varmayan ağaç için yapıldığı söyleyen gösteriler bugün arkasında 3 kayıp bıraktı. 2 gencimiz hayatını kaybetti, 1 baş komiserimiz şehit oldu.

Kardeşlerim bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse benim polisimin şehadeti de en az onlar kadar önemlidir. Bu polis kimin polisi? Ne için hizmet yapıyor? Bizim can güvenliğimiz için görev yapıyor. Yeri geliyor teröristin, yeri geliyor anarşistin, yeri geliyor vandalizmin karşısına dikiliyor. Diyorlar ki polisi çekin. Burası yol geçen hanı değil. İnsana varıncaya kadar herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Yeri gelmiş aşırı güç kullanmış olabilir. Onlarla ilgili başbakan yardımcım da söyledi içişleri bakanım gereğini yapıyor. Bunlar üzerinden kimsenin de bize saldırmaya hakkı yok. Baş komiserimizin daha doğmamış bebeği anne karnında yetim bırakıldı. Şehirler yağmalandı, bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaştılar. Sokaklarda kağıt toplayarak hayatını idame ettirmeye çalışan gencimize de kastettiler. Gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek siyasetçiyim diyerek son derece sorumsuz bir şekilde kışkırtmanın alasını yaptılar. Demokratik gösteri özelliğini kaybederek vandallığa dönüşen bu eylemler artık son bulmalıdır. Samimi hissiyatlarıyla yola çıkıp terör örgütlerinin oyununa gelen vatandaşlarımız bu oyunu görüp uzak durmalıdır.

SİZİN ELİNİZDE TENCERE TAVA YOK DEĞİL Mİ?

Her ne yapacaksak hukukla demokrasi içinde yapacağız. Bunun dışında her yolu 76 milyon gayri meşru görüp karşısına dikileceğiz. Sevgili kardeşlerim siz 10 gün boyunca vakardan, aklı selimden taviz vermediniz. Şimdi buradan evlerimize dağılacağız. Vakardan, aklıselim ve sağduyudan asla taviz vermeyeceğiz. Sizin elinizde tencere tava yok değil mi? İşte bu çok önemli. Siz sokaklarda tencere tavayla dolaşanlardan değil bu gençlik elinde bilgisayarıyla dolaşanlardan olacak. Bu Türkiye ülküsü için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Gençler kardeşlerim siz mazlumların umudusunuz. Siz Ortadoğu'nun Balkanların örnek gençlerisiniz. Siz büyük düşünecek, büyük adımlar atacak, büyük hedeflere adım atacaksınız. Siz oyuna gelmeyecek, aldanmayacak, aldatmayacaksınız.

Hepinize teşekkür ediyorum. Sizin şahsınızda Türkiye'nin tüm gençliğini kucaklıyorum. Yeryüzündeki tüm kardeşlerimi gönülden selamlıyorum. Sevgili İstanbullular emin olun Türkiye'nin yükselişini hiçbir güç Allah'tan başka engelleyemez. Şehit baş komiserimiz, hayatını kaybeden iki gencimizi rahmetle yad ediyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ölsek de sevinin, eve dönsek de. Sanma bu tekerlek kalır tümsekte. Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir. Allah yar ve yardımımız olsun, bahtımınız açık olsun diyor hepinizi Rabbime emanet ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.