SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'ın uçağı yeni havalimanına indi

İstanbul'un üçüncü havalimanının ilk fazının uçuşlara açılması dolayısıyla düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının havalimanına inmesinin ardından başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2018 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2018 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'ın uçağı yeni havalimanına indi

Erdoğan'ı taşıyan 'CAN' uçağı, İstanbul'da açılışı yapılacak havalimanına teker koydu. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yeni havalimanı apronunda resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan, kullandığı elektrikli araçla bilet işlemlerinin yapıldığı THY kontuvarına giderek görevlilerle sohbet etti. Görevliler de Erdoğan'a, günün anısına biniş kartı verdi.

​Havalimanının ilk etabının açılışına, ulusal ve uluslararası medya kuruluşları da ilgi gösterdi. Ayrıca açılışa katılacak bazı THY uçakları da havalimanına iniş yaptı.

Törenin açılışında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Allah sizden razı olsun sayın Cumhurbaşkanım. Böyle harikulade bir eser, milletimizin onur ve gurur eseridir. Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefi bir kez daha gerçekleştirilmiştir. Teknolojinin bütün imkanları ve yenilikleri bu projede kullanışmıştır" dedi.

Açılışa katılan isimler

Dünyanın dört bir yanından 50'nin üzerinde üst düzey konuğun şahitlik edeceği törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Tansu Çiller ile eşi Özer Çiller, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Tuluyhan Uğurlu, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Oktay Kaynarca, Aziz Yıldırım, Ali Ağaoğlu, Ferit Şahenk, Yavuz Bingöl, Şafak Sezer, Burcu Esmersoy, Demet Şener, eski bakanların da aralarında bulunduğu siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Museviler Hahambaşı İsak Haleva, Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin de açılışın yapılacağı alana geldi

Açılışa katıldığı için heyecanlı olduğunu söyleyen türkücü Yavuz Bingöl, "Dünyanın en büyük havalimanı, hayırlı uğurlu olsun. Biz de heyecanlıyız, sahnede çok güzel bir orkestra var" dedi.

​Eski manken Demet Şener de, "Bugünün bir parçası olduğum için çok gurur duyuyorum. Çok gururlu ve heyecanlıyım" diye konuştu.

Turizm Bakanlığı orkestrası konser verdi

Açılış öncesinde Okay Temiz ve Roman Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Orkestrası konser verdi. Sahnede yer alan dev ekrana, İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarının fotoğrafları yansıtıldı.

Yaklaşık 30 ambulansın konuşlandırıldığı havalimanında, 100'ün üzerinde sağlık çalışanı, 10 UMKE ekibi ve çok sayıda güvenlikçi görev yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.