SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan Fas'ta da aynı şeyleri tekrarladı

4 günlük Kuzey Afrika gezisine çıkan Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olayları konusunda aynı üslubunu sürdürmeye devam etti. Erdoğan, "Bu gelişmeler aslında Gezi Parkı, ağaç olayı değil. Bunlar sandıktan netice alamayanların... Bu işin içerisinde başta ana muhalefet partisi ve aşırı uçlar, marjinal gruplar var ve onlarla müşterek bir dayanışma içerisinde böyle bir adımı atıyorlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan Fas'ta da aynı şeyleri tekrarladı

Dört günlük Kuzey Afrika gezisine çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan ve Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yaptı. 

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir Arap gazetecinin sorusu üzerine Erdoğan, "Bu gelişmeler aslında Gezi Parkı, ağaç olayı değil. Bunlar sandıktan netice alamayanların... Bugün çok daha bu iş gevşemiş, yumuşamış durumdadır. Aklıselimin ortama hakim olduğu kaanatindeyim. Birkaç gün içerisinde bu tamamiyle normale dönecektir. Ülke genelinde başta İstanbul olmak üzere de böyle adeta her yer terörize edilmiş gibi hava da söz konusu değil. Birkaç gün içerisinde, dönene kadar herhalde bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır" cevabını verdi.

Bir gazetecinin, "Siz ABD ziyareti sonrasında Suriye için, Rusya ve körfez ülkelerini kapsayacak tura çıkacağınızı söylemiştiniz. Bu ziyaretin programı netleşti mi? İkinci sorum da iç politikayla ilgili. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir açıklaması oldu, 'demokrasi sadece seçim demek değildir, mesajı aldık' şeklindeydi bu açıklama. Siz de ısrarla vurgu yaptığınız, sandıkta netice alamayanların vardığı yöntemlerdir bu yöntemler dediniz. Bu çerçevede nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Başbakan Erdoğan, "Ziyaretimle alakalı olarak inşallah bu ziyaretlerden sonra arkadaşlarımız şu anda planlama çalışmalarını yapıyorlar. Ve bu planlama çalışmalarından sonra bu adımları atacağız" karşılığını verdi.

"Demokrasi seçim midir, değil midir noktasında demokratik parlamenter sistemlerde parlamentonun yolunun seçimden, sandıktan geçtiğini" vurgulayan Erdoğan, sandığın olmadığı bir demokratik sistemin söz konusu olmayacağını ifade etti.

Demokrasideki tavrın halkın iradesinin tecellisi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Halkın iradesinin tecellisi nerededir? O da sandıktadır ve bu şekilde bir uygulama bütün demokratik sistemlerde gelişmiştir ve gelişmeye de devam etmektedir. Ben tabii Sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Bu ifadenin önünde, arkasında ne var onu da bilmiyorum. Bilmediğim için sadece sizin sorunuza bu şekilde cevabımı vermiş bulunuyorum, evet yine sandıktan geçer diyorum" değerlendirmesini yaptı. 

"Bu kadar hassasiyeti olan bir hükümetin, kalkıp da Taksim Meydanı'nda, oradaki bütün ağaçları sökmek gibi veya bütün ağaçları kesmek gibi bir derdi olabilir mi?" diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Olay farklı. Olayı oradan başlatıp farklı çekme gayreti içerisinde oldular ve bunu aklıselim vatandaşım zaten görecek. Ondan sonra da bunlara gerekli notunu verecektir. Bu işin içerisinde başta ana muhalefet partisi ve aşırı uçlar, marjinal gruplar var ve onlarla müşterek bir dayanışma içerisinde böyle bir adımı atıyorlar. Fakat bunu tabii halkımın, büyük ölçüde kahir ekseriyetle kabullenmesi mümkün değil." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.