SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan yeni 'Fırat'ın doğusu' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Münbiç'te oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'dan yeni 'Fırat'ın doğusu' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Artık Münbiç'te oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız." dedi.

Fırat'ın doğusunda terör örgütü eliyle Türkiye'nin tehdit edildiğini vurgulayan Erdoğan, "Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, kimsenin de sınırlarımızın dibinde bize tehdit oluşturacak işler yapmasına izin vermeyiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "ABD, Münbiç konusunda vardığımız mutabakatı bizi oyalama aracı haline dönüştürdü. Meselenin er geç arzu ettiğimiz doğrultuda çözüleceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

"Tek andımız İstiklal Marşımız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tek andımız İstiklal Marşımızdır. Günümüz şartlarında hiçbir manası olmayan, fuzuli tartışmalarla milletimizi yormak yerine asıl işimize bakacak, ülkemizi büyütmenin mücadelesini vereceğiz." dedi.

"İdlib'de huzur var"

Suriye konusuna değinen Erdoğan, "İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var." ifadesini kullandı.

Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Kızılaykart ile verilen yardımları 'Suriyeliler devletten maaş alıyor.' diye yaydılar. Oysa bu da tamamen AB fonlarıyla yapılan bir projeydi ve kimseye maaş bağlanması gibi bir durum asla söz konusu değildi. Bizim tek bir amacımız var; o da bölgedeki krize Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak, adil, sürdürülebilir, demokratik, siyasi bir çözümün bulunmasıdır. Kimseyi zorla, hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik, geçirmeyeceğiz."

"Suudi Başsavcı Pazar günü Türkiye'ye gelecek"

Cemal Kaşıkçı cinayetini değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Öldürüldüğü ayan beyan ortada da nerede, bu cesedi göstermeniz lazım. Merak edenlere elimizdeki bilgileri, belgeleri, orijinalleri vermemek suretiyle verdik, veriyoruz. Suudi Arabistan'a da verdik. Elimizde başka bilgi, belge yok değil, gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok..Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor çünkü fail bunların içinde. Yerli iş birlikçi kim, bunları açıklayacaksınız."

Suudi Arabistan'ın Pazar günü Başsavcıyı Türkiye'ye göndereceğini açıklayan Erdoğan, "İstanbul'da başsavcımızla bir araya gelecekler, görüşmeler yapacaklar. Eğer bu şaibeyi ortadan kaldırmak istiyorsanız, bu iş birliğimizin kilit noktası bu 18 kişidir. Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'daki başkonsoloslukta vuku bulmuştur. O zaman bunları bize teslim edin biz yargılayalım." dedi.

"Mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek"

"YSK'nin takvimini beklemeden birtakım süreçleri tamamlamak istiyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili değerlendirmelerimiz belirli bir safhaya geldi." diyen Erdoğan, "Cumhur İttifakı'na olan bağlılığımızı sürdürmekle birlikte 2019 Mart'ıyla ilgili seçim ittifakı işini karşılıklı olarak bir kenara bıraktık. MHP ile ülke ve millet meseleleri konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ama mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kim ki partimizi kendi heva ve heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışırsa onunla külahları değişiriz. Bu konudaki hassasiyetlerimiz ileri derecede. Bu tür konumda olan arkadaşlarımız varsa aday adayı olarak bile karşımıza gelmesin, bizi de yormasın." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.