SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan Bursa'da Cumhuriyet'in 100. Yılı vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 2023'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk asrını tamamlayıp ikinci asrına "Merhaba" diyeceklerini belirterek, "BM üyesi 193 devletin çoğunun geçmişinin 50-60 yılı zor bulduğu bir denklemde 100 yıl elbette bir devlet için önemlidir. Güçlü bir birikim ve geleneği ifade eden bir zaman dilimidir. Sadece bu vasfıyla bile Cumhuriyetimiz dünyada farklı bir konuma sahiptir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 23:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'dan Bursa'da Cumhuriyet'in 100. Yılı vurgusu

Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan ve toplu açılışları yapan AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buradan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçerek Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'ne katıldı.

Buradaki konuşmasına Cumhuriyet'in 100. Yılı'na vurgu yapan Erdoğan, 29 Ekim 2023'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk asrını tamamlayıp ikinci asrına "Merhaba" diyeceklerini belirterek, "Birleşmiş Milletler üyesi 193 devletin çoğunun geçmişinin 50-60 yılı zor bulduğu bir denklemde 100 yıl elbette bir devlet için önemlidir. Güçlü bir birikim ve geleneği ifade eden bir zaman dilimidir. Sadece bu vasfıyla bile Cumhuriyetimiz dünyada farklı bir konuma sahiptir." dedi.

İş dünyasının temsilcileriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, dört farklı kategoride ödüllerini takdim ettikleri şirketleri kutladı.

Bursa'nın kadim tarihi, kültürü, göz kamaştıran mimari eserleri, doğal güzellikleri ile Türkiye'nin sembol şehirlerinin başında geldiğini belirten Erdoğan, Bursa'ya hizmet etmeyi, millete şükran borcunu ödemenin yanında ecdadın emanetine sahip çıkma misyonunun da bir gereği olarak gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur" prensibince diğer şehirler gibi Bursa'ya da sık sık geldiklerini, vatandaşlarla hasbihal ettiklerini, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek taleplerini dinlediklerini, varsa sıkıntılarını çözüme kavuşturduklarını anlattı.

Projeleri yerinde takip ederek, süratle neticelendirilmelerini sağladıklarını kaydeden Erdoğan, "Gençlerimiz, kadınlarımız, çiftçilerimiz, işçilerimiz ve toplumumuzun diğer kesimleriyle yaptığımız buluşmalarla milletimizle olan gönül bağımızı daha da güçlendiriyoruz. Bu amaçla sadece son bir yıl içerisinde Bursa'yı üç kez ziyaret ettik. Bursa'ya her gelişimizde şehrimiz ve ülkemiz için tarihi önemde birçok yatırımı hizmete açtık." diye konuştu.

Son olarak Türkiye'nin otomobili Togg'un üretim tesisini Bursa'nın ve Türkiye'nin hizmetine sunduklarını hatırlatan Erdoğan, "Türk sanayisinin lokomotif şehri Bursa'nın marka değerini artıracak, ekonomik potansiyelini harekete geçirecek her türlü projeyi destekledik. Rabb'im sağlık ve ömür, milletimiz de yetki verdikçe Bursa'ya ve Bursalı kardeşlerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Erdoğan, BTSO'nun Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'ne katıldı

"Türkiye, tarihi bir asra hapsedilemeyecek kadar köklü maziye sahiptir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sene Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıl dönümünü idrak edeceklerini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inşallah ilk asrını tamamlayıp ikinci asrına 'Merhaba' diyeceğiz. Birleşmiş Milletler üyesi 193 devletin çoğunun geçmişinin 50-60 yılı zor bulduğu bir denklemde 100 yıl elbette bir devlet için önemlidir. Güçlü bir birikim ve geleneği ifade eden bir zaman dilimidir. Sadece bu vasfıyla bile Cumhuriyetimiz dünyada farklı bir konuma sahiptir. Ancak Türkiye, tarihi bir asra hapsedilemeyecek kadar köklü maziye, derin hafızaya, eşine az rastlanır zengin müktesebata sahip bir devlettir. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 Türk devletinin tarihi 2200 yılı aşıyor. Kara Kuvvetlerimizin ilk kuruluş tarihi milattan önce 209 yılına uzanıyor. Hariciye teşkilatımız inşallah bu sene 500'üncü yaşını kutlayacak. Jandarmamız 183 yıldır, emniyet teşkilatımız 177 yıldır milletimize hizmet ediyor. Hangi kuruma bakarsak bakalım benzer bir durumla karşılaşıyoruz. Ancak 'Kökü mazide olan ati' ifadesinin ete kemiğe büründüğü yer hiç şüphesiz Bursa'mızdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.