SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD'ye IŞİD tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin IŞİD'le birlikte hareket ettiğini belirterek tepki gösterdi. Erdoğan, "Amerikalılar yüzümüze karşı olumlu konuşmalarına rağmen DEAŞ'a (IŞİD) karşı bölücü terör örgütünün unsurlarını sahaya sürmeyi tercih etti" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'dan ABD'ye IŞİD tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'ne katıldı.

Savunma Sanayii alanındaki gelişmeleri aktaran Erdoğan, Suriye'de yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye'nin kuzeyi bizim güneyimiz. Terör koridorunu orada inşa etmenin gayreti içindeler. Biz, 'Bunlar teröristtir' diyoruz, bizim stratejik ortaklarımız, başta Amerika olmak üzere 'Bunlar terörist değildir' diyor. Bunlar PKK'nın yan kollarıdır, bütün ispatlar ortada. Siz bizimle niye hareket etmiyorsunuz da gidip onlarla hareket ediyorsunuz? Münbiç'te hala netice alamadık. Şimdi açıklama yaptı Sayın Başkan, diyor ki '30 günde bunların tamamını temizleyeceğiz.' Göreceğiz. Temenni ederiz ki temizlesinler. İdlib'de büyük bir insani krizin önüne geçtik. Sıra, Fırat'ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtma kararımızı hayata geçirmeye geldi. Münbiç'te inkarı mümkün olmayan bir oyalama taktiği uygulanmıştır. Şu anda hala uygulanıyor."

Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Amerikalılar yüzümüze karşı olumlu konuşmalarına rağmen DEAŞ'a (IŞİD) karşı bölücü terör örgütünün unsurlarını sahaya sürmeyi tercih etti. Son olarak 30 bin teröristi bölgede eğitme adımlarını atmaya başladılar. Diyorlar ki 'Yok böyle bir şey.' Tüm dünya medyası bunu tespit etmiştir. Hepsinin elinde bu bilgiler var. Bu doğru mu? Ne yaptığınızın farkında mısınız? (ABD) Bölücü terör örgütü ile olan ilişkilerini her geçen gün daha da ileriye taşıdılar hatta birlikte bayrak, tabii onların paçavralarını, sallıyorlar. Kiminle yan yana? Kendi bayraklarıyla o paçavralar yan yana. Ortak devriye, ortak eğitim aşamasına kadar getirdiler bu işi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.