SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan 23 Nisan oturumuna gelmedi, 'İsmailağa şeyh'inin cenazesine katıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan özel oturumuna katılmadı, İsmailağa 'şeyh'i Hasan Kılıç'ın cenazesi için İstanbul'a gitti.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan 23 Nisan oturumuna gelmedi, 'İsmailağa şeyh'inin cenazesine katıldı

İsmailağa cemaatinin "şeyh"i Hasan Kılıç dün akşam yaşamını yitirdi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıç'ın ölümü nedeniyle üzüntülerini bildirip seçim öncesi yaptıkları görüşmeyi işaret ederek, "Merhum Hasan Efendi ile kısa bir süre önce yüz yüze görüşmüş, kendisinin hayır duasını almıştık" dedi.

Erdoğan "Rabbim, ruhunu şad, mekanını cennet eylesin diyorum. Kıymetli hocamızın ailesine, yakınlarına, talebelerine ve tüm İsmailağa camiasına başsağlığı diliyorum" açıklaması yaptı.

Kılıç'ın cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Sakızağacı Mezarlığı'na defnedildi.

Öte yandan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan özel oturumuna katılmadı. Erdoğan Meclis'teki oturum yerine Hasan Kılıç'ın İstanbul'daki cenaze törenine katıldı.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitiren Kılıç için Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılarak Kılıç’ın yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, Kılıç’ın tabutuna da omuz verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.