SON DAKİKA
Hava Durumu

Emir Sultan'daki restorasyonda tarihi tahrip

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Emir Sultan Cami'nin restorasyonunda Osmanlı Dönemi'ne ait mezar taşlarının tahrip edildiği fotoğrafları tarihçi Talha Uğurluel paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2018 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2018 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Emir Sultan'daki restorasyonda tarihi tahrip

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Emir Sultan Cami restorasyonunda Osmanlı'nın kuruluşuna kadar giden mezar taşlarının tahrip edilmesiyle ilgili bir paylaşımda bulundu. 

Uğurluel, "Bursa Emirsultan camii restorasyonu ile alakalı tahrip edilmiş mezartaşı fotoğrafları gönderiliyor şahsıma. Her tarihi mezartaşı bizim için önemlidir ama Bursa'dakiler çok daha önemlidir. Çünkü Osmanlı'nın kuruluşuna kadar giden en eski Taşlar bu bölgede bulunmaktadır." ifadelerini kullandı. 

Tahrip edilmiş mezartaşlarının fotoğrafını paylaşan Uğurluel, "Mesela o sol altta boydan boya çatlamış olan taş Osmanlı'nın kuruluş devrine tarihlenmektedir. Tarihi bir yapı tamir edilirken içim cız eder hep. Çünkü bahçesinde bir hazire varsa o mezar taşlarının çoğu önemsenmediği için tahrip olur. Lütfen tapularımıza sahip çıkalım." çağrısında bulundu.

Emir Sultan Camii Bursa'nın doğusunda Uludağ eteklerindeki bir tepenin üzerinde, 15. Yüzyıl başında, Yıldırım Bayezıt'ın kızı ve Emir Sultan'ın eşi Hundi Hatun tarafından, Emir Sultan'ın vefatı üzerine yaptırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.