SON DAKİKA
Hava Durumu

"Emek cephesinin üzerine kara bir bulut gibi çöktüler"

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Zengini daha zengin, orta sınıfı yoksul, yoksulu ise sefil hale getiren bu kaotik ekonomik tablo, emek cephesinin üzerine kara bir bulut gibi çökmüştür" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
"Emek cephesinin üzerine kara bir bulut gibi çöktüler"

Eğitim İş Sendikası Bursa Şubesi, Şehreküstü meydanında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada verilen ücretlere ve vergide adalete vurgu yapıldı.

Açıklamayı okuyan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Zengini daha zengin, orta sınıfı yoksul, yoksulu ise sefil hale getiren bu kaotik ekonomik tablo, emek cephesinin üzerine kara bir bulut gibi çökmüştür" dedi. Ülkenin çalışma yaşı grubundaki nüfusunun büyük bir kısmının düzenli bir iş bulamadığını söyleyen Toy çalışanların çok büyük bir kısmının hayatını idame ettirecek ücreti alamadığını belirtti. 

"Birleşik Kamu-İş’in araştırmaları TÜİK’in rakamlarını çürüttü"

Kiraların birkaç yıl öncesinin ev taksiti fiyatlarına ulaştığı, halkın artık meyve/sebzeyi taneyle hatta yarım yarım aldığı, evde ikinci bir odada lambayı yakmanın bile lüks haline geldiğini söyleyen Toy, TÜİK’in enflasyon oranlarının sahte bir rakam olduğunu belirtti. Birleşik Kamu-İş’in araştırmalarının TÜİK’in açıkladığı rakamları çürüttüğünü ifade eden Toy, "TÜİK yıllık gıda enflasyonunu yüzde 77,87, genel enflasyonu ise yüzde 64,2 olarak açıklarken, konfederasyonumuz yıllık gıda enflasyonunun yüzde 150,5 olduğunu halkın enflasyonu araştırmasıyla ortaya koymuştur. Konfederasyonumuza göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gereken aylık harcama tutarı aralık ayında 9 bin 56 liraya çıkmıştır. Yoksunluk hissi çekmeden yaşayabilmek için aynı ailenin ihtiyaç duyduğu miktar 26 bin 124 liradır." diye konuştu. 

"Emekçilerin maaşlarına yüzde yüz zam, vergide adalet istiyoruz"

"Emeğin onuru, emekçinin hakkı için mücadele eden Eğitim-İş olarak; İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam, vergide adalet istiyoruz." dieyn Toy, açıklamasına şöyle devam etti:

"İnsanca çalışma koşulları ve insanlık onuruna yakışır ücret haktır. Halkın yoksullaştığı, iktidar ve yandaşlarının zenginleştiği düzene sessiz kalmayacağız. Biz emekçiler, halkı kandıranları, halkın sofrasındaki ekmeği, zeytini çalanları, halkın ulaşım hakkını, çocuklarının eğitim hakkını, sağlık hakkını gasp edenleri, iktidar borazancılığından tetikçiliğinden öteye geçmeyenleri asla unutmayacağız."

Kamu emekçilerini ve yurttaşları açlığa, sefalete mahkum eden enflasyon oranını ve yüzde 25 zammı kabul etmediklerini söyleyen Toy, kamu çalışanlarını, yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm eden AKP iktidarının uyguladığı emek karşıtı politikalar karşısında, tüm emek örgütlerini ortak tavır almaya çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.