SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” şeklindeki sözlerinin ardından dün gözaltına alınan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kolivar'ın avukatı, müvekkilinin geçmişteki twitter paylaşımlarından bazılarının da dosyaya konulduğunu ve Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

Habertürk Tv’de 7 Kasım günü Afşin Yurdakul’un sunduğu programa katılan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Habertürk televizyonunda 7 Kasım'da katıldığı bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle Cihan Kolivar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatıldı. Kolivar, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine dün gözaltına alındı.

"Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim"

Kolivar'ın emniyet ifadesinde,  "Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor. Ben 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' derken, ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim" dedi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğündeki ifade işlemeleri tamamlanan Kolivar, bu sabah adliyeye sevk edildi. Kolivar, sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kolivar, çıkarıldığı mahkemece  "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan tutuklandı.

Avukat Çiftçi: Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı

Kararın ardından Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi ile oğlu Kerem Kolivar, İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Çiftçi, müvekkilinin "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan dün gözaltına alındığını ve bugün savcılık huzurunda ifade verdiğini söyledi.

Müvekkilinin geçmiş tarihli twitter mesajları sebebiyle dosyasına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten bir soruşturma daha eklendiğini, bu suçtan tutuklanmaya sevk edildiğini ve tutuklandığını aktaran Çiftçi, "Tweetlerdeki sözler itibarıyla doğrudan bir kişiye yönelim yok. Genel cümleler kurulu ama ne yazık ki 'Cumhurbaşkanına hakaret' yorumuyla dosyaya intikali gerçekleştirildi ve sevk maddesi olarak da dosyaya bu konu edildi. Tabii ki suçlamaları kabul etmiyoruz. Hakaret ve aşağılama söz konusu değildir. İtirazlarımızı yapacağız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.