SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi

"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" açıklamasının ardından gözaltına alınarak tutuklanan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi

“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” açıklamasının ardından "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan gözaltına alınan ve geçmiş yıllarda paylaştığı sosyal medya mesajlarında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi.

Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, "Ekmek aptal toplumların temel besin maddesidir' dediği için hedef gösterilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 9 Kasım'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. Hakimliğin itirazı reddetmesinin ardından dosyanın gönderildiği İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi, Kolivar'ın tahliyesine hükmetti.

Tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'nde avukat Tugay Bek ile görüşen Cihan Kolivar, tutuklanma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre, avukat Bek, Kolivar’ın "Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem. Benim üzerimden gündem değiştirdiklerini düşünüyorum. Benden önce tutuklanan insanlar da haksız yere tutuklandı, tweet attığı, konuştuğu, şarkı söylediği için. Ben de bu hukuksuzluk silsilenin bir parçası oldum. Ama kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor, burada yanıyor" dediğini aktarmıştı.

Kolivar, şunları ifade etti:

“Tutuklama konusu yapılan ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun üst sınırdan cezası 4 yıl. Bugüne kadar genellikle 11 ay ceza verilmiş. Pandemi nedeniyle 3 yılın altındaki cezalarda hapis yatılmıyor bile. Hakim dosyaya göre yargılasa, anayasaya göre yargılasa böyle bir karar veremez. O halde ben neye göre yargılanıyorum, anayasaya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi? Bak ‘aşağıma’ diye aldılar, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandılar. Geçen mart ayında birisi cumhurbaşkanın diplomasından bahsetmiş ben de ‘olsa dükkan senin’ demişim. Bu ‘hakaret’ dedikleri. Benim topu topu 14 takipçim vardı ben bunu attığımda."

"Ben Rizeliyim. Kasımpaşa’da yaşadım" diyen Kolivar, "Cumhurbaşkanı annesine teyze, babasına amca dediğim biridir. Ama ben ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandım. Aslında mesele şudur; televizyondaki açıklamayı incelemediler baktılar ki halkı aşağılama diye bir niyet yok, bir tweet bulup bunu ‘cumhurbaşkanına hakaret’e çevirdiler. Cumhurbaşkanının diploması yok demek ne zamandan beri hakaret oldu ya. Ayrıca cumhurbaşkanının diploması konusunda ‘olsa dükkan senin’ demişim. Ya, o benim kapı komşum, insan kapı komşunun diploması olup olmadığı bilmez mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.