SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim emekçileri AYM önünde gözaltına alındı

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı Anayasa Mahkemesi önünde buluşmak isteyen eğitim sendikaları, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve sendika yöneticileri gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim emekçileri AYM önünde gözaltına alındı

Eğitim Sen ve Eğitim İş başta olmak üzere eğitim sendikaları yöneticileri ve üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali istemiyle açılan davayı esastan görüşecek olan Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) önünde toplandı. 

AYM önünde nöbet tutulacağını duyuran sendika yöneticilerine ve üyelerine polis sert müdahalede bulundu. Çevik kuvvet, AYM önüne yürümek isteyen sendika yöneticileri ve eğitim emekçilerini kalkanlarla zor kullanarak bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve üyeler Hüseyin Selçuk ile Orhan Yıldırım, darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındı. Eğitim Sen üyeleri Simge Yardım ve Ahmet Karagöz gözaltına alındı. 

Eğitim emekçileri, gözaltına alınanlar için Emniyet Müdürlüğü önünde beklemeye devam etti.

Gözaltına alınan eğitimciler serbest bırakıldı

Öğretmenleri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca sosyal medya hesabından, eğitimcilerin serbest bırakıldığını duyurdu. Karaca, “Bakan Soylu'nun ‘Mukadder’ memuruna göre; oturmak, ayakta durmak, parkta çay içmek yasakmış. Gözaltına alınan Eğitim İş ve Eğitim Sen MYK Üyeleri serbest... Öğretmenlik mesleği için olduğu kadar AYM için de bugün kritik bir gün... Tarihe not düşüyoruz” dedi.

Eğitim İş'ten yapılan yazılı açıklamada, "Uyuşturucu baronlarının, ihale hırsızlarının sırtı sıvazlanarak gözaltına alındığı bu ülkede, Başöğretmen’in eğitim neferlerine bu muameleyi reva görenler bilsin ki kendi korkularını açığa vurmuşlardır. Türkiye’de hukukun en son ve en büyük kapısı olan Anayasa Mahkemesi önünde, Anayasa’da güvence altındaki en demokratik haklardan birini, barışçıl şekilde kullanırken sendikamızın saldırıya uğraması en başta hukuk devleti ilkesinin katlidir." denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.