SON DAKİKA
Hava Durumu

Düzce'de 6.0 büyüklüğünde deprem

Düzce'de sabaha karşı saat 04.08'de merkez üssü Gölyaka olan 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Bolu ve Sakarya olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Halk deprem sonra geceyi sokaklarda geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Düzce'de 6.0 büyüklüğünde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin kayıtlarına göre, Düzce Sarıdere - Gölyaka merkezli 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.08'de gerçekleşen depremin derinliği 10.6 kilometre olarak ölçüldü. 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından 18 artçı deprem meydana geldi.

Deprem Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi. Depremle birlikte kendilerini dışarı atan vatandaşlar sokaklarda sabahladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Düzce Belediye Başkanı: Çok şiddetli hissettik

NTV yayınına bağlanan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok. Deprem yönetmeliklerini uyguladık. Türkiye genelinde yapılan tatbikat Düzce’de de uygulandı” dedi.

Depreme uykuda yakalanan vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi

AFAD: Büyüklük 5.9, derinlik 6.81

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre de saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

18 artçı deprem meydana geldi

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Düzce Gölyaka'daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır." denildi.

AFAD Başkanı Sezer, "An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.