SON DAKİKA
Hava Durumu

Düşen uçağın ait olduğu firmanın yetkilisi konuştu

Bursa'da, mahalle arasına düşen tek motorlu eğitim uçağının ait olduğu havacılık firması yetkilisi uçağı kullanan Murat Avşar'ın (32) lisansını yükseltmek için saat doldurma uçuşu yapmak amacıyla havalandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2022 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Düşen uçağın ait olduğu firmanın yetkilisi konuştu

Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta eğitim uçağının düşmesine ilişkin açıklamalarda bulunan havacılık firması yetkilisi S.P. hayatını kaybeden Furkan Otkum'un (29) da uçakta gözetmen pilot olarak bulunduğunu belirtti.

Uçağı Murat Avşar'ın kullandığını aktaran S.P. "Murat Avşar da pilot. Lisansını yükseltmek için saat dolduruyordu. Saat doldurma uçuşu yapıyordu yani, 10 saat dolduracaktı. Bu 10 saat uçuştan sonra havayolları için eğitimine devam edecekti. Saat doldurmanız gerekiyor, sonrasında üst kura geçiyorsunuz." dedi.

Uçağın tırmanışına ve kalkışına bakıldığında düşme sebebinin teknik arıza olmadığını savunan S.P. "Uçak içinde ne yaşandığını bilemiyoruz küle döndüğü için." değerlendirmesinde bulundu.

Evlerin arasına tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu yangın çıkmış, durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Yangını söndüren ekipler, Furkan Otkum ve Murat Avşar'ın yaşamlarını yitirdiğini belirlemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.