SON DAKİKA
Hava Durumu

'Durarak' direnenlere gözaltı

'Duran Adamlar' olarak bilinen 15 kişi taksim meydanında polis tarafından gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Durarak' direnenlere gözaltı

Taksim Meydanı'nda durarak eylem yapan 16 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre "durmak suretiyle polise şiddet ve hareket kullanmadan direnme" suçundan bir tutanak düzenlendiği açıklandı.

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesinin ardından bir performans sanatçısı olan Erdem Gündüz, dün akşam saatlerinde Taksim'deki metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan ayakta durma eylemi başlatmıştı. Gösteri saatlerce sürerken, Gündüz'e de çok sayıda duran adam eklendi. Polis en sonunda Erdem Gündüz ve on beş kişiyi gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kampüsünde yer kalmadığından eylemciler Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü. Duran adamların arasında avukat olan iki kişi bırakılırken, 14'ü hakkında gözaltı işlemi yapıldı.

Radikal gazetesinden İsmail Saymazı'ın konuya ilişkin haberi şöyle;

Eylemcilerin avukatlığını üstlenen Volkan Gültekin, polislerin bile ne yapacaklarının şaşırdığını vurguluyor. Hazırlanan tutanakta duranadamlar için 2911 sayılı yasaya göre "durmak suretiyle polise şiddet ve hareket kullanmadan direnme" suçlamasıyla işlem yapıldığını ifade ediyor. Gültekin, bu eylemin 2911 sayılı yasa kapsamında girmediğini, çünkü durma türü eylemler, basın açıklaması ve gösteri için izin gerekmediğini ifade ediyor. Toplantı ve mitingler için bildiri yükümlülüğü bulunduğunu kaydeden Gültekin "Yasada, gün doğumu ve gün batımından bir saat öncesine kadar toplantı ve yürüyüş yapılamaz' diyor. Belki o maddeye göre işlem yapabilirler. Fakat şu çok karışık: Bu bir toplanma mıdır? Toplanma için iştirak gerekir. Buraya insanlar kendiliğinden gelmiş. Orada duruyorlar. Nasıl bir yorum yapılacağını ben de merak ediyorum" diyor. Gültekin, bu eylemin belki Kabahatler Kanunu'na girebileceğini ve para cezası kesilebileceğini fakat onun da çok orantısız olacağını vurguluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.