SON DAKİKA
Hava Durumu

Durak Tekstil işçileri 83 gündür eylemde: 'İşveren hesap verecek'

Öz İplik-İş Sendikası, 83 gündür Durak Tekstil önünde işe iade talebiyle bekleyen işçiler için Bursa'daydı. Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, hukuki girişimleri yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Durak Tekstil işçileri 83 gündür eylemde: 'İşveren hesap verecek'

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Öz İplik-İş Sendikası, sendikaya üye olduktan sonra 'hırsızlık' suçlamasıyla işten çıkarılan 6 işçiye destek için Durak Tekstil önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa’da faaliyet gösteren Durak Tekstil'de Öz İplik İş Sendikası'nda örgütlenme yürüten 6 işçi, şubat ayında önce ‘küçülme’ gerekçesiyle, sonrasında da hırsızlık’ suçlamasıyla işten çıkarılmıştı. İşe geri alınma talebiyle 83 gündür fabrika önünde bekleyen işçilere destek olmak için 35 kentten gelen temsilcilerle sendikanın Başkanlar Kurulu gerçekleştirildi. İşçilerle birlikte sendikanın eylem planına ilişkin kararlar alındı.

Fabrika önünde bir araya gelen işçilerle birlikte açıklama yapan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, "Bugün Öz İplik İş Başkanlar Kurulu olarak, tüm teşkilatımızla buradaki emekçilere destek olmak için buradayız. Hep yanlarındaydık, her zamanda yanlarında olacağız. Biz hukuki olarak her türlü girişimi yaptık. İşveren haksızlıkların hesabını hukuk önünde verecek" dedi.

Ay, işçiler iş başı yapana kadar fabrika önünde eyleme devam edeceklerini ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.