SON DAKİKA
Hava Durumu

Doktorun katledilmesinden sonra sağlıkçılardan grev kararı

Konya Şehir Hastanesi'nde Dr. Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından sağlık çalışanları 7-8 Temmuz olamk üzere iki gün grev kararı alındığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2022 00:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2022 00:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Doktorun katledilmesinden sonra sağlıkçılardan grev kararı

Türk Tabipler Birliği (TTB), Konya Şehir Hastanesi'nde Dr. Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin üzerine açıklamada bulundu. Türk Tabipler Birliği ve sağlık emek-meslek örgütleri tarafından, 7-8 Temmuz 2022 tarihlerinde grev kararı alındığı duyuruldu.

Açıklamada, eylem süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımının aksamayacağı, yoğun bakım ve yatan hastaların tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterileceği belirtildi. 

Sağlık hizmetlerinin resmî tatillerdeki gibi sunulacağı, bu nedenle acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurulmamasının kamuoyuna duyurulduğu açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik soruşturmalara ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Bu tür eylemler, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün Sözleşmeleri, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası uyarınca demokratik hak kullanımı niteliğindedir. Bu eylem sebebiyle sağlık çalışanlarının soruşturmaya uğratılması, ulusal ve uluslararası düzenlemeler ile yargısal kararlara aykırılık oluşturacaktır. Nitekim geçmişte benzer eylemlere katıldıkları gerekçesi ile haklarında hukuka aykırı biçimde soruşturma başlatılan kamu görevlileri hakkında beraat kararları verildiği gibi, idari işlemlerin hukuka aykırı olduğu da yargı mercilerince tespit edilmiştir.

Bütün bunlara rağmen, hekimlerimizin söz konusu meşru hak arayışı ve sonrasında gerçekleşebilecek olası idari soruşturma ve benzeri durumlarda birliğimizin ve odalarımızın hukuk büroları hekimlerimize gerekli hukuksal desteği verecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.