SON DAKİKA
Hava Durumu

Doktorlar isyanda: Artık buna dur denilsin

Bursa Tabip Odası, İstanbul Bahçelievler'de özel bir hastanede çalışan meslektaşları Fikret Hacıosman'ın hayatını kaybetiği silahlı saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Doktorlar isyanda: Artık buna dur denilsin

Psikiyatri Uzmanı Doktor Fikret Hacıosman'ın İstanbul'da çalıştığı hastanede silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından Bursa Tabip Odası üyesi hekimler, "Kamu idaresi harekete geçmek için kaç hekimin daha ölmesini bekliyor?" diyerek, etkin ve caydırıcı cezalar içeren Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılması çağrısı yaptı.

Muradiye Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar adına konuşan Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, sağlık çalışanlarının her gün onlarca kez şiddete uğradığını aktardı. 

Elitez, sağlıkta şiddetin arttığına işaret ederek, "Sağlıkta şiddet dalgası azalmak bir yana hızlanmakta, yaygınlaşmakta meslektaşlarımızı silahla yaralamaya, öldürmeye varan infial yaratıcı boyutlar kazanmaktadır. Bir hekimin hastanede ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık göz ardı edilemeyecek ve ertelenmeyecek kadar acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir." ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanlarının her gün onlarca kez şiddete uğradığını belirten Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, şunları kaydetti:

"Son karşılaştığımız saldırı, örneğin birkaç ay önce Eskişehir'de yaşadığımız, daha önceki nice benzerleri gibi, sağlıkta şiddetin çok sayıda nedeninden birini yalınlıkla gözler önüne sermektedir. Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık göz ardı edilemeyecek ve ertelenemeyecek acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir. Hem hastane yöneticileri hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları ve Türk Tabipleri Birliği görece basit önlemlerle bile engellenebilecek olan şiddet vakalarına karşı tahammüllerini çoktan kaybetmiştir."

'YASA BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI'

Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceklerinin altını çizen Elitez, mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz. Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulmasını ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor ve bu talebimizi de yineliyoruz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM'ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz" dedi.

Silahın sağlık kuruluşlarına bile kolayca sokulabilmesi karşısında başta kamu otoritesi olmak üzere bütün toplum silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesinin sosyal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Elitez, bireysel silahlanmanın zaman kaybetmeden kontrol altına alınması gerektiğini de vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.