SON DAKİKA
Hava Durumu

DİSK Emekli Sen Bursa Şubesi'nde Sacit Çam'a güvenoyu

DİSK Emekli Sen Bursa Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu'nda Şube Başkanı Sacit Çam, güvenoyu aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
DİSK Emekli Sen Bursa Şubesi'nde Sacit Çam'a güvenoyu

Disk Emekli Sen Bursa Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Kongresi Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde yapıldı. Bursa Şube Başkanı Sacit Çam ve yönetiminin güvenoyu aldığı kongre yoğun ilgi gördü.

CHP, İYİ Parti ve Türkiye İşçi Partisi Bursa İl Yöneticilerinin katıldığı kongreye, sivil toplum örgütü temsilcileri de iştirak etti. 378 delegeden 170’inin oy kullandığı kongrede Sacit Çam ve yönetimi güvenoyu aldı. Kongre kapsamında denetleme, disiplin kurulu ve yedek üyelerinin yanı sıra, Ankara delegeleri de belirlendi. 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede, Sacit Çam başkanlığındaki il yönetiminin birinci dönemi faaliyet ve bütçe raporlarıyla, denetim kurulu raporları oy birliğiyle ibra edildi. Kongre kapsamında kürsüye gelerek söz alan CHP, İYİ Parti ve Türkiye İşçi Partisi il yöneticileri, emeklilerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmeleri için, haklı mücadelelerinde ve sendikal çalışmalarında yanlarında olduklarını vurguladılar. Disk Emekli Sen Bursa Şubesi üyeleri, emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, açlık sınırının bile altında olan emekli maaşlarıyla çektikleri sıkıntıları dile getirdiler. 

Divan Başkanlığını Disk Emekli Sen Güney Marmara Temsilcisi Abdullah Altunsaray’ın, divan kâtipliklerini de Karacabey İlçe Temsilcisi Nejdet Küçük, Gemlik İlçe Sekreteri Ramazan Kuş ve Bandırma Şube Sekreteri Erdal Erdoğan’ın yaptığı kongrede konuşan Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, 14 milyon 500 binin üzerindeki emeklinin sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, şu ana kadar 167 şube temsilciliğinde 30 bin üye ile Türkiye’deki emekli örgütlenmesinde belli bir güç oluşturduklarını kaydederek, “Bursa şubemizde Gemlik, Kestel, İnegöl, Karacabey ve Mudanya olmak üzere 5 ilçe temsilciliği ve 20 mahalle temsilciliğimizle örgütlenme kervanına katıldık” dedi.

Bursa’da 800 bine yakın emekli bulunduğunu ifade eden Sacit Çam, 65 yaş üstü vatandaşların sayısının da 310 bin 805 kişi olduğunu bildirdi ve ekledi:

“Bu ülkede yaşamak zor, hayat pahalı, emeğimiz ucuz, canımız ucuz. Asgari ücrette, memur maaşlarında ve emeklilerimize yapılan artışlarda daha yılın başında eriyip gitti. Hiçbir ücret gelir kaybını telafi etmedi. İnsanca yaşamak için mücadele ederken bizler borçlanarak, ekmeğimizden kısarak yaşamaya zorlanmaktayız. Bu süreçte birileri ise servetlerine servet katmaktadır. Bu düzende fakir daha fakir, zengin daha zengin oluyor. Bu gidişata dur demek ve insanca yaşamak için biz üretenler, çalışanlar, işçiler, emekliler, dar gelirliler birleşerek emeğimizin hakkını almalıyız. Disk Emekli Sen dayanışma ve mücadele demektir. Disk Emekli Sen haklılığın yenilmez adıdır. Disk Emekli Sen ilkeli, tutarlı ve onurlu mücadele geleneğidir.”

Disk Emekli Sen Bursa Şubesinin Sacit Çam Başkanlığındaki il şube yönetimi, Hanife Kalkandeler, Kadir Kaymaz, Hakan Hüsnü Özen, Esma Derya Yıldız, Osman Şahin ve Semih Özer’den oluştu. Sacit Çam, geçmiş dönemde birlikte çalıştıkları arkadaşlarına teşekkür ederken, yeni görev alan arkadaşlarına da başarılar dilemeyi ihmal etmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.