SON DAKİKA
Hava Durumu

Din dersi öğretmeninden Aleviler'e yönelik nefret söylemi

Bursa Barosu, Aleviler hakkında nefret söyleminde bulunduğu iddia edilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Din dersi öğretmeninden Aleviler'e yönelik nefret söylemi

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Hürriyet Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehtap C'nin 10-G sınıfındaki dersinde Alevi inancına, kültürüne yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullanarak nefret söyleminde bulunduğu, öğrenci K.G.’in babası S.G. ve babaannesi Y.G. tarafından Bursa Barosu Başkanlığı’na dilekçeyle bildirildi.

G. Ailesi, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun’u ziyaret ederek, kızlarının okulda yaşadıklarını anlattı. Bursa Barosu adına Av. Kemal Özgür Yetkin’in yazdığı suç duyurusu dilekçesinde öğretmenin, “Ben Alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değildir. Alevilerin Hz. Ali'yi Hz. Peygamberimizin yerine koyduklarını, çoğu Alevinin ahlaki açıdan bozuklukları bulunduğunu, bir erkek ile kız öğrencinin ders dışında konuşmasının da zina olduğuna” ilişkin Alevi inancına, kültürüne yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadelerle nefret söyleminde bulunduğu öne sürüldü.

Bursa’daki Alevi örgütleri Bursa Valisi ile görüşerek öğretmenin görevden alınmasını isterken, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmen hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yaşanan nefret suçu ile ilgili konuşan Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Kemal Özgür Yetkin, “Bu insanlık suçudur. Söylemin, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde düzenlenen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu oluşmuştur. Ayrıca bu durum laikliğe de aykırıdır. Nefret söyleminde bulunan bir eğitimcinin eğitim faaliyetlerine devam etmesi kabul edilemez. Başka bir okula tayin edilmesini de kabul etmiyoruz. Çünkü gittiği yerde de bu zararlı düşüncelerini yaymasına neden olacaktır. Soruşturmanın selameti açısından derhal açığa alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca bu zihinde bu nefret söylemine devam ediyorsa eğitimcilik yapmaması gerekir. İnsan Hakları Komisyonu olarak nefret söylemlerinin cezasız kalmaması için mücadele edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.