SON DAKİKA
Hava Durumu

Din dersi mi, kin ve nefret dersi mi?

Amasya'da Mehmet Paşa Ortaokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni A.A.'nın derste "Bir Sünni, Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür" dediği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2014 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2014 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Din dersi mi, kin ve nefret dersi mi?

Din dersi öğretmeninin, öğrencilerin etek boylarına karıştığı, Kurtuluş Savaşı'na yardım eden kadınların başı kapalı olduğu için savaşın kazanıldığını, bugün olsa bu savaşın kazanılamayacağını söylediği iddia ediliyor. Veliler öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunurken, okul müdürü ise olayın "abartıldığını" savundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi Mehmet Paşa Ortaokulu'nda din dersi öğretmeni olan A.A.'nın "Bir Sünni Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür", "Kurtuluş Savaşı'na yardım eden bayanların başı kapalı olduğu için biz bu savaşı kazandık, bugün olsa kazanamayız", "Bugün eteğini kısaltan yarın lisede en değerli şeyini kaybeder" şeklindeki sözleri tepki çekti.

Velilerin şikâyeti üzerine durum incelenirken, okul müdürü Yakup Doluer olayın abartıldığını ileri sürerek, "Ben ne soruşturma açtım ne de inceleme başlattım. Öğretmen masum, bir suçu yok. Bu olayın üzerine gidersek diğer öğretmenler de artık ders anlatırken ağzından bir şey kaçırmamak için rahatsız olacak. Bütün toplumu kucaklayıp, kazanmamız lazım" diye konuştu.

Din dersi öğretmeni A.A.'nın söylemlerinin ardından okul yönetimi ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne suç duyurusunda bulunan öğrenci velisi Ulaş Söylemez şunları söyledi:

"O öğretmen, şortla gezmenin günah olduğunu söylüyor. Bir kız öğrencinin eteğine dokunarak katlayıp katlamadığını kontrol ederek 'Siz şimdi eteğinizi böyle kısaltıyorsunuz, liseye gidince de en değerli şeyinizi kaybediyorsunuz' diye konuşuyor. Erkek öğrencilere anne ve kız kardeşlerinin başlarını kapatmaları için telkinlerde bulunuyor. Alevi ile Sünni evliliklerinin günah olduğunu savunuyor. Öğretmenin bu tutumu çocuklarımızın psikolojini bozdu. Öğrenci velileri olarak öğretmen hakkındaki şikâyetimizi gidebildiği yere kadar götüreceğiz."

Bu ne biçim zihniyet?

"Bu ne biçim öğretmen, bu ne biçim zihniyet?" ifadesini kullanan öğrenci velilerinden Sebiha Yürekli de şöyle konuştu:

"Bir Sünninin bir Alevi ile evlenmesi durumunda 140 kırbaçla cezalandırılması gerektiğini nasıl söyler? Şoktayız ve ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Bu öğretmen Türkiye'nin getirildiği durumdan cesaret alıyor. Her şeyimize karışıyorlar. Okul müdürü Yakup Doluer'e şikâyet ediyoruz o olayı kapatmaya çalışıyor ve 'İşi tatlıya bağlayalım, büyütmeyelim' diyor. Bu öğretmeni buradan alıp başka bir okula verdiklerinde de orada bu işlere devam edecek. Bu zihniyet değişmeli. Biz veliler olarak bu işin peşini bırakmayacağız."

CUMHURİYET'TEKİ HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.