SON DAKİKA
Hava Durumu

DGD-Sen: Migros işçileri kazandı

3 Şubat'tan itibaren ücret artışı için mücadele sürdüren Migros Esenyurt depo işçileri, Haluk Levent'in arabulucu olduğu görüşmede istediği kazanımları elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2022 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2022 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
DGD-Sen: Migros işçileri kazandı

Migros'un İstanbul Esenyurt ilçesinde bulunan deposunda çalışan işçiler, yüzde 8'lik zammı kabul etmeyip 3 Şubat'tan itibaren eylem başlatmıştı. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi 257 işçi, işten çıkarılmıştı. İşçiler, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki evinin önünde eylem yaptığı için gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. İşçilerin gözaltı sonrası sosyal medya platformu Twitter üzerinden Migros boykot eylemi başlatılmıştı.

DGD-Sen'den yapılan açıklamada, Haluk Levent'in arabuluculuğunda Migros yöneticilerinin katılımı ve garantörlüğünde Us Grup ile görüşme yapıldı. Görüşme sonucunda, atılan tüm işçilerin işe geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri ve işçi sağlığı iş güvenliği sorunlarının giderilmesi için anlaşma sağlandı. Sendikanın açıklamasında, "Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır" ifadeleri yer aldı. 

Haluk Levent'in Twitter paylaşımda ise, "Canlarım! Geçen yıl Migros işçileri için arabulucu olmuştum.Çözüme kavuşmuştu. Son 9 gündür hem sendika hem taşeron firma ile görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık(8 saat sürdü). Ve tüm sorunlar çözüldü.???? Bilginize" ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.