SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremin 3. gecesi mucize kurtuluşlar

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalan anne ve kızı 65 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2023 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Depremin 3. gecesi mucize kurtuluşlar

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Samsun'dan bölgeye giden 12 kişilik Canik Belediyesi arama kurtarma ekibi, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çalışmalara destek veriyor.

Ekipler, yıkılan binanın enkazında bulunan anne Sevim ve kızını cep telefonundan görüntülü arayarak tam olarak yerlerini sordu. Ekipler, enkazda yerlerinin tespit edilmesinin ardından 65 saat sonra anne ile kızını kurtardı.

Sağlık ekiplerine teslim edilen yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Cezayir ekibi Adıyaman'da depremden 63 saat sonra genç kızı kurtardı

Adıyaman'a gelerek çalışmalarını sürdüren Cezayirli arama kurtarma ekipleri, 23 yaşındaki Sever'i depremden 63 saat sonra enkazdan kurtardı.

Genç kız ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep'te enkaz altında kalan kadın depremden 65 saat sonra kurtarıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Hacı Ali Öztürk Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazında yürütülen çalışmada, 36 yaşındaki Mesude Kaplan, enkazdan 65 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Adıyaman'da enkaz altında kalan 7 yaşındaki çocuk 65 saat sonra kurtarıldı

Adıyaman'da Siratut Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazında çalışma yürüten ekipler, 7 yaşındaki Elif Ada'yı enkaz altından 65 saat sonra kurtardı.

Gaziantep'te enkaz altında kalan kişi 64 saat sonra kurtarıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde de arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Afette yıkılan Nurkent Sitesi'nden ses geldiğini tespit eden ekipler, depremden yaklaşık 64 saat sonra yıkıntıların arasından bir kişiyi kurtarmayı başardı.

İsminin Mehmet Ali olduğu öğrenilen depremzede, arama kurtarma ekipleriyle konuşmasında, "Allah tarafından çok iyi yerde kaldım. Sadece çok üşüdüm, karanlıktı. Eşim normalde yanımdaydı ama deprem anında yanımda değildi, öbür tarafa gitmişti, nerede bilmiyorum. Ama kızlarım, ikizler yan tarafta uyuyordu." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.