SON DAKİKA
Hava Durumu

Deprem yardımını çaldıkları iddiasıyla 4 belediye çalışanı gözaltına alındı

Edirne'nin Keşan ilçesinde deprem yardımını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 belediye çalışanından biri tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Deprem yardımını çaldıkları iddiasıyla 4 belediye çalışanı gözaltına alındı

İş akitleri sonlandırılan Keşan Belediyesi çalışanları N.D. (50), N.H.Y. (54), L.E. (54) ve Ü.Ç. (67), polislerce "hırsızlık" suçundan yakalanıp emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Zanlılar, işlemlerinin ardından Keşan Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerden N.H.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

"Bu zihniyet bizden değil"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Keşanlıların depremzedeler için kısa sürede yardım malzemesi topladığını söyledi.

Tüm Türkiye'nin güzel birlik ve beraberlik örneği sergilediğini belirten Helvacıoğlu, "Bir yandan da öyle hadiseler meydana geliyor ki bunu anlatmakta ve izah etmekte zorlanıyoruz. 4 personelin karıştığı, toplanan yardım malzemeleri ile ilgili münferit bir olay yaşanmıştı. Bu zihniyet bizden değildir. Biz tüm personelimiz ile özellikle toplumsal olaylarda Türkiye'ye örnek olacak birçok çalışmayı defalarca yapmış bir kurumuz. Sosyal medyadaki siyasi suçlamaları kabul etmiyoruz." dedi.

Helvacıoğlu, belediyenin tüm birimlerinde çalışan personel ve belediye meclis üyelerinin katkısıyla 500 bin liralık yardımda bulunacaklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.