SON DAKİKA
Hava Durumu

Deniz Poyraz, öldürülüşünün 1. yılında İzmir'de anıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Deniz Poyraz, ölümünün birinci yılında parti il binası ve mezarı başında anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2022 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2022 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Deniz Poyraz, öldürülüşünün 1. yılında İzmir'de anıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda Deniz Poyraz'ın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Anma programı kapsamında saldırının gerçekleştirildiği parti il binasında ve Poyraz’ın mezarında anma etkinliği düzenlendi. 

Anma programına Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, babası Abdullah Poyraz, Barış Anneleri, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Saygı duruşuyla başlayan anmada Deniz Poyraz’ın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterildi. İl binasındaki anmada konuşan Milletvekili Serpil Kemalbay, Deniz Poyraz’ın “örgütlü bir faşizm ve kötülükle” katledildiğini söyleyerek, “Burası Türkiye’nin 3’üncü büyük metropolü, Türkiye’nin 3’üncü büyük partisine karşı yürütülen fütursuz bir saldırı. Şimdiye kadar partimize, Kürt halkına ve devrimcilere yönelik pek çok saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıyla faşist iktidarın kendi bekasını sürdürmek istediğini biliyoruz.” dedi. Kemalbay, katliamın esas sorumlusunun HDP’yi kriminalize ederek katillere hedef gösterenler olduğunu savundu. 

Mezarlıkta yapılan anmada ise Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz yaptığı Kürtçe konuşmada, “Deniz Poyraz sadece benim kızım değil Kürt halkının evladıdır, halkını seviyordu.” dedi. Milletvekili Murat Çepni de yaptığı konuşmada “Denizimiz yine seninleyiz. Bir yıldır senden ayrıyız ama bütün çalışmalarımızı seninle yaptık. Senden güç aldık, seninle çoğaldık. Sana söz mücadeleyi yükselteceğiz, hesabını soracağız.” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.