SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş'tan 'provokasyona gelmeyin' çağrısı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Lice olayları ile ilgili olarak; "Bütün halkımıza ve herkese dikkatli olmalarını, provokasyonlara karşı duyarlı olmaları çağrısı yapıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2013 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2013 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demirtaş'tan 'provokasyona gelmeyin' çağrısı

BDP Genel Başkanı Demirtaş, bir televizyona yaptığı açıklamada, Lice'deki olayla ilgili sorumluların ortaya çıkarılarak, yargılanması gerektiğini belirterek, yeni karakol inşaatını köylülerin protesto ettiğini, insanları demokratik haklarını kullanabilmesi gerektiğini söyledi.

BDP olarak bu süreci insanlar özgürce fikirlerini ortaya koyabilsin diye desteklediklerini kaydeden Demirtaş, bu dönemde 134 yeni karakol yapımına başlanmasınnın mantığının olmadığını savundu.

Selahattin Demirtaş, "Mademki sürece güveniyoruz, barışı getireceğiz bu topraklara ve hükümet bu konuda ciddi hazırlık içerisinde olduğunu söylüyorsa, somut olarak görmüş değiliz ama, 134 yeni karakola parasını niye yatırıyor? Köyün altyapısı, suyu kanalizasyonu yok. Fakat 2 karakol yapılıyor. O yatırım yapılacağına bundan sonra alt yapı, üstyapı yatırımları yapılmalı" diye konuştu.

Eğitime, istihdama dönük yatırımlar olması gerektiğini kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

"BDP olarak hükümetin bu politikalarını elbetteki eleştireceğiz. Biz partililerimize ilk dakikadan beri dikkatli olmalarını, provokasyona gelmemeleri çağrısını yapıyoruz. Protesto bir haktır, devletin bunun önünü açması lazım. Engelleyici bir tutum içerisinde olmamalıdır. Lice'de insanlar arkalarından vurulmuştur. Karakol inşaatlarının ne acelesi var? Bu kritik süreçte partililerimiz demokratik haklarını kullanacaktır ama provokasyonlara karşı dikkatli olacaktır. Bütün halkımıza ve herkese dikkatli olmalarını, provokasyonlara karşı duyarlı olmaları çağrısı yapıyorum. Asıl provokasyonlarını önleyecek şey hükümetin sağduyulu açıklamaları ve bu konuda sürecin ilerlemesine dönük somut pratik adımlar olacaktır. Provokasyonları önlemek hükümetin ve devletin görevidir. Halkı provokatörlükle suçlamak hükümete yakışmaz. Sağduyu isteniyorsa, hukuk işletilmelidir. İnsan haklarına saygılı olunmalıdır. Süreç işletilmek isteniyorsa, hükümet olayın üzerine gitmelidir." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.