SON DAKİKA
Hava Durumu

Demiröz: Zeytinde verim kaybı çok yüksek

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, zeytinle ilgili hasat dönemi ve öncesinde yaptığı araştırmaların sonuçlarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2012 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2012 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demiröz: Zeytinde verim kaybı çok yüksek
CHP Milletvekili İlhan Demiröz hasat döneminde meydana gelen gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farklarının hasatta gecikmelere, zeytinde ise yüzde 70'e yakın kalite kaybı ve yüzde 40'lara kadar da verim kaybı yaşandığını belirtti. 
 
CHP Orhangazi İlçe Teşkilatını ziyaret eden Demiröz'ü, CHP İlçe Başkanı Osman Uçar ve yönetimi, Yeniköy Belde Belediyesi Başkanı İsmail Akoğlu ve Çakırlı Belde Belediyesi Başkanı Mehmet Dalyan karşıladı. 

Zeytindeki verim kaybını  gündeme taşımak üzere, 23 Kasım'da TBMM'de bir basın toplantısı düzenlediğini kaydeden Demiröz, ''Bu toplantı ile Orhangazi, İznik ve Gemlik olmak üzere zeytinde yaşanan sıkıntıyı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e ilettik'' dedi.

Zeytin üreticilerine ilk olarak kilogram başına 1 TL prim desteği verilmesini istediklerini anlatan Demiröz, çiftçilerden gelen talep üzerine bu isteği Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından çiftçilere verilen tarım kredilerinde taksit ertelenmesi ve ertelenen bu taksitlerinde faizinin devlet tarafından karşılanması istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bu yönde bir çalışma yapılmadığını öne süren Demiröz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Bursa bölgesindeki zeytin üreticisinin sorunlarına kulak vermediği iddiasında bulundu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.