SON DAKİKA
Hava Durumu

Demiröz: İktidar cadı avında

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı Gezi Parkı eylemlerine ilişkin fezlekesinde Ankara Barosu dahil birçok kurum ve kuruluşun hedef alındığını belirterek, bunun iktidarın bir 'cadı avı' olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2013 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2013 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demiröz: İktidar cadı avında

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün hazırlayıp savcılığa gönderdiği fezleke konusunda değerlendirmelerde bulunan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, iktidarın, toplumsal haraketi anlamaya çalışmak yerine bu durumu bahaneye dönüştürüp baroları ve diğer demokratik kurumları hedef haline getirmeyi amaçladığını söyledi.

Fezlekede, Gezi Parkı eylemlerine katılan kişilerin, sivil toplum örgütlerince kışkırtıldığı ve yönlendirildiğinin öne sürüldüğünü ifade eden Demiröz, fezleke de yer alan kurumlardan birisinin de Ankara Barosu olduğunu kaydetti. Demiröz, "Daha önce bu eylemlerin ardında faiz lobilerinin ve dış mihrakların olduğunu söyleyenler, umduklarını elde edememiş olmalılar ki şimdide demokratik kuruluşlara ve barolara yönelmiş görünüyorlar" dedi.

"Ancak girilen yol yanlıştır. Çünkü barolar halkın avukatlarıdır" diyen Demiröz açıklamasında, "Demokratik haklarını kullanan insanların uğradığı hak ihlallerine baroların duyarlılık göstermesinden daha doğal ne olabilir? Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Bursa Barosu'da bu duyarlılıktadır ve bu bilinçtedir" ifadelerine yer verdi.

Bu yaklaşımları kışkırtıcı ya da yönlendirici diye nitelemek için demokrasi bilincinden çok uzak olmak gerektiğini dile getiren Bursa Barosu Başkanı Demiröz, şöyle devam etti:

"Çünkü, polisin uyguladığı şiddeti eleştirmek ve bu hususa ilişkin olarak suç duyurusunda bulunmak, soruşturmayı gerektirir bir hal değildir. Ne var ki mevcut iktidar, toplumsal haraketi anlamaya çalışmak yerine bu durumu bahaneye dönüştürüp baroları ve diğer demokratik kurumları hedef haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bu durumun tam adı, 'cadı avı'dır.

Bu yoldan ivedilikle dönülmelidir. İktidarın yapması gereken, demokratik haklarını kullanan insanlara yönelik polis şiddetini sorgulamak ve sorumluların cezalandırılması için hukuksal süreç başlatmaktır. Bursa Barosu, barolarımıza yönelen ve yönelmesi muhtemel her saldırının karşısındadır ve bilinsin ki Ankara Barosu yalnız değildir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.