SON DAKİKA
Hava Durumu

Demiröz: Bursa Polis Koleji neden kapatıldı?

Yıldırım'da 1984 yılında Polis Okulu olarak kurulan, 2004 yılında Polis Koleji'ne dönüştürülen okulun kapatılması CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz'ün girişimiyle TBMM gündemine taşındı. Demiröz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e Polis Koleji'nin hangi gerekçelerle kapatıldığını açıklama çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2013 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2013 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demiröz: Bursa Polis Koleji neden kapatıldı?

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Soru önergesinde kapatılma kararı alındığı söylenen Bursa Polis Koleji'nin son mezunlarını 12 Haziran'da gerçekleştirilen diploma töreni ile verdiğini anımsatan İlhan Demiröz, 1984 yılında Yıldırım'da Polis Okulu olarak açılan okulun, 2004 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Bursa Polis Koleji olarak eğitime devam ettiğini anımsattı.

2009 yılında ilk mezunlarını veren Bursa Polis Koleji'nin bu yıl 5. dönem mezunlarını verdiğini kaydeden İlhan Demiröz, mezun olan öğrencilerin Polis Akademisi'ne geçişinin sağlandığına dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kapatılma kararı alındığı doğru mudur?" diye soran İlhan Demiröz, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

"Bursa'da eğitim kurumlarının ve araştırma enstitülerinin kapatılmasının çok kolay uygulanması, Bursa Polis Koleji'nin kapatılmasına yönelik karar almanızda etken olmuş mudur? Ülkemizin dördüncü büyük ili olan Bursa'nın hükümetleriniz döneminde sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihi varlıklarını kaybetmesinin sebebi nedir?"

'BU KURUMLARIN KAPATILMASI DAHA KOLAY MI?'

Bu arada, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Genel Kurul görüşmeleri sırasında da Muammer Güler'e sözlü soru yöneltti. Demiröz, sorusunda şunları dile getirdi:

"Polis Kolejimiz neden kapatılıyor? Bursa'da iki yıldır Bursa Teknik Üniversitesi'ni açamayan, arsa konusunu çözemeyen Hükûmet, İpek Böcekçiliği Araştırma Enstitüsü'nden sonra Polis Kolejimizi neden kapattırıyor? Bu kurumların kapatılması daha kolay mıdır?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.