SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirel: Elmanın yarısı gitti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden eşi Nazmiye Demirel ile bir elmanın iki yarısı olduklarını belirterek, "Kalan yarısı benim, giden yarısı Nazmiye Hanım'dır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2013 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demirel: Elmanın yarısı gitti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Güniz Sokak'taki evinin önünde bekleyen gazetecileri kabul etti. Kabul sırasında gazeteciler Demirel'e başsağlığı dileklerini iletti. 

"Nazmiye Hanım'a karşı basınımızın genel olarak tutumundan, tavrından fevkalade memnunum" diyen ve teşekkür eden Demirel, Nazmiye Demirel ile 65 yıl yol arkadaşlığı yaptıklarını söyledi. Demirel, "65 sene evli kaldık. Bu, önemli bir olaydır. Bu 65 senenin çok önemli bir kısmı siyasettir. Siyasetçilerin arkasında olmak da kolay birşey değildir. Nazmiye Hanım benim arkamda hep metanetle durmuştur. Gördüğüm hizmete karışmamış ama bana destek vermiştir. Onun için huzurunuzda kendisine minnetlerimi, şükranlarımı söylüyorum. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah" diye konuştu.

Nazmiye Demirel'in alzheimer hastalığına yakalandığını anımsatan eski Cumhurbaşkanı Demirel, alzheimerın bugünlerde dünyada yaygın olarak görüldüğünü belirtti. Türkiye'de de bu hastalıkla ilgili pek çok şikayet olduğunu dile getiren Demirel, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşlanmak değil bu. Yaşlılık hastalığı da değil. Ama genellikle yaşlılıklarda görülen bir hastalık . İnsanın zihin gücünü sıfıra indiriyor ve hayatı yaşanmaz hale getiriyor. Bilimin ve hekimliğin, kanserden daha tehlikeli, daha ızdırap verici bir sıkıntı olduğunu öngördükleri bu hastalığa karşı daha çok araştırma yapması ve mutlaka beyin hastalıkları içerisinde yer alan alzheimera bir çare bulmaları lazımdır. İnsanlığın alzheimer meselesi üzerinde, bundan önce çeşitli hastalıklar üzerinde birleştiği gibi birleşmesi gerekir.

Nazmiye Hanım 4.5 sene hastanede kalmıştır. Elden gelen herşey yapılmıştır. Başkent Hastanesi'nde çok iyi bakılmıştır. Gerek hekimlere gerek hastanenin başhekimine tıp fakültesinin dekanına, rektöre, personele hepsine müteşekkirim, minnettarım. Çok büyük hizmet yapmışlardır. Kolay olmayan bir işi canla, başla başarmışlardır. Ama dünyadaki ömrü bu kadarmış. Takdir-i ilahi böyleymiş, böyle oldu.

Biz aslında bir elmanın iki yarısıyız. Kalan yarısı benim, giden yarısı Nazmiye Hanım'dır. Yarın İslamköyüne gideceğim, orada toprağa vereceğiz. Böylece ebediyete intikal etmiş olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.